JET SET

Sandi Cenov: Muzika je nazadovala 20 godina

( Arhiv)

CDM

26.2.2018

Pjevač Sandi Cenov karijeru je započeo devedesetih godna pjesmom “Ljubav za sve”. Kaže da izbjegava medije, a da je, uprkos tome, velika zvijezda jer uvijek ima koncerte i nastupe. Vlasnik hitova “Malena”, “Nebo” i “Nemirna”, kaže da mu se stanje na muzičkoj sceni Hrvatske, odakle dolaze brojne regionalne zvijezde, ne dopada.

- Kad se sjetim tog doba… Pjesmom "Ljubav za sve" je zapravo počeo dance, jer tek poslije toga je došla pjesma "Tek je dvanaest sati". 

Iz današnje perspektive jedino što me muči je to da smo u tom trenutku bili ravnopravni sa svjetskim trendovima. Ono što je bilo na MTV-u bilo je i kod nas, slično smo se furali, odijevali, a danas smo nekako, iako nemam ništa protiv narodnjaka, otišli 20 godina nazad. 

Imali smo scenu, klubove u kojima smo nastupali, jednak način. Mislim da danas samo narodnjaci to imaju, a nema ujedinjene scene popa i roka. U ono doba bili smo svi poprilično zajedno, jedni uz druge. Bilo je to super vrijeme. 

Izašli smo iz Jugoslavije i dobili samostalnost Hrvatske koja je preferirala Zapad. Sada mi se čini da nas je nekako više okupirao Istok nego Zapad - kaže Cenov koji je od nedavno glumac te je dobio ulogu u jednoj sapunici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.