JET SET

Zdravko Čolić ekskluzivno za "Dnevni avaz": Lijepo je čuti glas publike iz Evrope

Čola: Uskoro počinje velika turneja

Piše: L. SARAJLIĆ-RAMOVIĆ

27.2.2018

„Kuća puna naroda“ nalazi se na prvom mjestu „Eurovision on Top“ liste. Ovo je treći singl s novog Čolinog albuma koji se našao na vrhu prestižne muzičke liste, na kojoj učestvuju izvođači koji su bilo kad nastupili na Evroviziji. Čola je 1973. na Eurosongu u Luksemburgu izveo „Gori vatra“, autora Kemala Montena, pjesmu koja je postala evergrin. 

- Da, već su na toj listi bile dvije numere s mog novog albuma „Ono malo sreće“. Bile su to pjesme „Šljive su rodile“ i „Mala“. To evrovizijski fanovi vjerovatno klikaju i glasaju kada gledaju i slušaju moje nove spotove – rekao je jučer Čola ekskluzivno za „Dnevni avaz“.

Do zvijezde Čolinog kalibra nimalo nije lako doći, ali zato su njegovi saradnici koji održavaju službene stranice na društvenim mrežama zatrpani porukama fanova.

- Dobro je kad se nekome iz druge zemlje dopadne ono što radim. Prijatno je, pogotovo kad se nešto novo napravi. Lijepo je čuti glas publike – iskren je ovaj popularni Sarajlija s beogradskom adresom.

Uskoro kreće i velika turneja „Ono malo sreće“. Start je zakazan u Skandinaviji, a u Čolinom timu uveliko planiraju koncerte i na drugima adresama.

- Što se BiH tiče, ne bi baš počinjao u Sarajevu, jer bio sam za Novu godinu. Vidjet ćemo kada bi bilo zgodno, ali ne bismo žurili. Naravno, tu su i Zenica, Banja Luka Mostar i drugi gradovi – govori Čola, kojeg ni visoki minusi nisu spriječili da uživa u njegovoj svakodnevnoj šetnji.

 CD u automobilu

- Veoma sam zadovoljan novim albumom. Mada danas internet ima glavnu ulogu, drago mi je da se i CD-ovi ipak još kupuju. Ljudi, barem u automobilu, slušaju muziku s CD-a. Ploče i kasete odavno više nisu aktuelne, ali, prema izvještajima, vidim da se CD-ovi još kupuju i da nije sve samo digitala – kaže nam Čola.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.