JET SET

Rambo Amadeus: Neuspjeh je interesantniji od uspjeha

Gracija / CdM

27.2.2018

Avangardan u svim sferama, od muzičke, ekološke do političke, Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus, od pojavljivanja na sceni 1988., smisleno se baveći naizgled besmislenim stvarima, postao je jedan od najpoznatijih kantautora na ex-yu prostorima. 

Muzičar satiričnog duha i neumorni performer jednako je prepoznatljiv i kao izvanredan džez gitarista.

Vole ga mnoge generacije, nastupa širom regiona i ima vjernu publiku. Sve što Rambo kaže, to uvijek odjekne u javnosti, a svoj uspjeh u svijetu muzike ne smatra nečim posebnim. 

- Ne bavim se sobom uopće. Baviti se sobom je najdosadnija stvar na svijetu. Treba se baviti odnosima s drugim ljudima i uređivanjem odnosa u svojoj bližoj okolini, zamislima, projektima, razvojem. A uspjeh? To nije važno. Neuspjeh je interesantniji od uspjeha. Kada u nečemu uspiješ, držiš se toga kao pijan plota. I uspjeh te praktično zarobio. Kad si neuspješan, onda možeš da se baviš i drugim i trećim i petim. Daleko je zanimljivija i šarmantnija biografija ljudi koji ni u čemu nisu postigli veliki uspjeh, a svoje poslove su radili s uživanjem. Ambicija za uspjehom je čovjekov najveći neprijatelj. Zdravlje, mir, prijatelji, porodica, posao, hobi, sve to može sasvim lijepo da se uskladi bez želje za "uspjehom". Uspjeh čovjeka prilično odvaja od samog sebe. Prošao sam kroz to u mladosti, jasno mi je - rekao je Rambo Amadeus za magazin Gracija.

Nedavno se pojavio na Beoviziji sa Beti Đorđević, a prije nastupa govorio je da ne želi pobijediti. Rambo je napominjao da mu je jedno učešće na Evroviziji, kada je predstavljao Crnu Goru, sasvim dovoljno. 

- Festival dođe i prođe, ali, pjesma je ostala. Siguran sam da će imati duži vijek trajanja od konkurencije jer – bez muke se evergreen ne ispoja - napisao je Rambo na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.