JET SET

Holivudska zvijezda u borbi protiv korupcije

Piše: Lejla KARAHMET-PUJAGIĆ

4.3.2018

Nedavno je na dodjeli nagrada BAFTA u Londonu Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence, 28) izjavila da se oprašta od glume i zabrinula svoje fanove.

 

- Uzimam narednu godinu slobodno, radit ću s organizacijom koja je dio Represent.us, pokušavat ću natjerati mlade da se politički aktiviraju u zajednicama. Nema to veze sa političkim strankama, samo je povezano s antikorupcijskim pokretom i zakonima protiv korupcije - izjavila je jedna od najbolje plaćenih glumica Holivuda.

Trideset filmova

No, njen predstavnik za medije oglasio se u međuvremenu s viješću da nije u pitanju odustajanje od glume nego će se glumica fokusirati na aktivizam dok traži dobru ulogu. Kad god se pojavi na premijeri filma, lijepa Lorens zasjeni sve savršenom figurom i ljepotom. Modni kritičari njen izgled ne vrednuju kao milion, već kao milijardu dolara.  

Ove godine vraća se na veliko platno kao smrtonosna Rejven, odnosno Mistik u filmu “X-Men: Dark Phoenix”. No, prije toga, publika od početka ovog mjeseca ima prilku da je gleda u trileru “Crveni vrabac”, gdje glumi zavodljivu špijunku.

Kad bi se birala najveća zvijezda koja je u posljednjih desetak godina zabljesnula u Holivudu, bila bi to Dženifer Lorens. Djevojka iz Kentakija, rođena u radničkoj porodici, snimila je tridesetak filmova i TV serija, a za ulogu u drami "U dobru i zlu" osvojila je Oskara za najbolju glumicu.

Njeni filmovi donijeli su zaradu od pet milijardi dolara pa ne čudi da je ona 2016., sa 46 miliona dolara godišnje, bila najbolje plaćena glumica u Holivudu.

Dženifer je jedna od onih slavnih ličnosti koje izbjegavaju društvene mreže.

- Ne želim biti na društvenim mrežama, jer bi to značilo da publici dajem još više sebe. Zapravo bih voljela da sam još rjeđe u novinama i na televiziji, ali znam da to nije moguće. Idealno bi bilo kada bih samo snimala filmove i kada bi me ljudi znali samo po ulogama, ali svijet ne funkcionira tako – izjavila je Dženifer u jednom intervjuu.

 Put do cilja

Nedavno je priznala da zbog glume nije završila ni srednju školu.

- Bilo mi je teško u školi. Nikad se nisam osjećala posebno pametno. Tehnički nemam maturu ni diplomu. Željela sam učiniti stvari na svoj način. Pronašla sam ono što želim i nisam dozvolila da se išta ispriječi na putu do tog cilja. Čak mi ni prijatelji, dugi niz godina, nisu bili važni koliko mi je značila karijera - rekla je glumica, koja se sama obrazovala.

Od svoje 14. godine gradila je karijeru koju je stvarno započela 2008. Prvi put je nominirana za Oskara kad je imala 20 godina.

Voljela 22 godine starijeg reditelja

Lorens je podigla mnogo prašine kad se početkom 2017. saznalo da je u vezi s čuvenim rediteljem Darenom Aranofskom, koji je 22 godine stariji od nje. Mnogi su mislili da on nije dobra prilika za lijepu glumicu.

Otkrilo se da je par već nekoliko mjeseci bio tajno u vezi.

Ipak, nakon godine veze, Dženifer i Daren su raskinuli. Kao uzrok su naveli nepomirljive razlike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.