JET SET

Melina Džinović: Dženifer Lopez moje kreacije nosi poslovno i privatno

E. BAKIĆ

7.3.2018

Brend „Hamel“ dizajnerke Meline Džinović niže uspjehe na modnoj sceni. Osim toga što su se njene nove kreacije našle na „Milano“ i „Paris Fashion Weeku“, svjetska zvijezda Dženifer Lopez (Jennifer) skoro pa i ne izlazi iz Melininih kreacija.

Ova Bišćanka s beogradskom adresom na svom Instagram profilu pohvalila se fotografijom Lopez koja je nosila srebrenu haljinu pripijenu uz tijelo s potpisom brenda „Hamel“.

 Naš poziv Melinu je zatekao u Parizu, gdje je predstavljala svoju novu kolekciju.

Divan osjećaj

- Dženifer Lopez nosila je moju kreaciju nakon koncerta u Las Vegasu. U pitanju je zabava na koju je otišla poslije nastupa. Svakako je divan osjećaj kada jedna takva zvijezda nosi model koji ste vi kreirali. Opet, s druge strane, to više i nije čudno, jer je ovo moja 15. haljina koju je Lopez obukla u godinu i po. Ona ih zaista voli, osjeća se lijepo u njima, i to je razlog zašto se uvijek vraća „Hamel“ modelima. Osim što haljine koje kreiram nosi na javnim događajima, često ih oblači i privatno, samo što se te fotografije ne vide nigdje i ne objavljuju – kaže nam supruga pjevača Harisa Džinović.

Osim što Lopez naziva najboljim ambasadorom svojih kreacija, Melina se može pohvaliti da su haljine brenda „Hamel“ nosile i Sofija Vergara (Sofia), Paris Hilton, Pamela Anderson, Britni Spirs  (Britney Spears)...

- To što sam bila u Milanu i što sam sada na „Paris Fashion Weeku“ rezultat je svjetskih zvijezda koje su u posljednjih nekoliko godina obukle moje modele. To je jedan od najboljih načina da se u svijetu čuje za vaš brend i da ga drugi požele nositi. Zahvaljujući ovim modnim događajima, „Hamel“ će biti dostupan u još minimalno 25 butika širom svijeta – kaže dizajnerka.

Trnovit put

Dodaje da nije lako doći na svjetske sedmice mode.

- A mene je, iskreno, i sreća poslužila. Kada ljudi iz branše prepoznaju rad i zovu vas, puno je lakše, a da sam sama tražila taj put, vjerovatno ga ne bih pronašla. Danas moda najviše funkcionira po principu od očiju do očiju. Bez svjetskih selebritija, pjevačica, glumica, blogerki... moda skoro i ne postoji – pojašnjava Džinović.

 Haris je moj pariski saputnik

S Melinom Džinovi u Parizu boravi i njen suprug Haris, koji joj je velika podrška u poslu kojim se bavi.

- Kad god mu posao dozvoljava, on je tu uz mene. Budući da je Pariz naš grad, u kojem živimo jedan dio godine, uživamo u svakom zajedničkom trenutku. Haris je moj najbolji saputnik u svemu, pa i u Parizu. Moram priznati da sam već davno prihvatila i to da mi je najbolji savjetnik, jer njegovo životno iskustvo je puno veće nego moje. Donio je dobre i pametne odluke za nas oboje i ne bih da gubim tu podršku – ističe Džinović.  




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.