JET SET

Gradonačelnik Frankfurta uživao u hitovima "Crvene jabuke"

Piše: B. ŠIŠIĆ

9.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Foto: B. Šišić

Njemačko-bosanskohercegovačko kulturno-umjetničko društvo "Sevdah" iz Frankfurta, povodom Dana nezavisnosti BiH, organiziralo je muzičko druženje uz popularnu grupu "Crvena jabuka", a učešće na ovoj svečanosti uzeli su gradonačelnik Frankfurta Peter Feldman (Feldmann) i generalni konzul BiH u Frankfurtu Lučijano Kaluža.

Ovo je prvi put da gradonačelnik Frankfurta prisustvuje jednom zvaničnom skupu Bosanaca i Hercegovaca, ali i svih onih koji vole ovakva druženja i muziku grupe "Crvena jabuka".

Peter Feldman je u svom kratkom obraćanju zahvalio "Sevdahu" na pozivu, istaknuo njihovu izuzetno uspješnu saradnju s Gradom Frankfurtom, te pohvalio uspješnu integraciju Bosanaca i Hercegovaca u svakodnevicu života i rada, i općenito u integraciju Njemačke, njenog života, kulture i tradicije.

Generalni konzul Lučiano Kaluža je također kratko pozdravio sve prisutne, i pozvao na daljnju saradnju klubova i udruženja kao i pojedinaca s konzulatom u Frankfurtu i pohvalio rad "Sevdaha".

Predsjednik "Sevdaha" Ismet Šahurić kratko se obratio, zahvalio se uvaženim gostima Feldmanu i Kaluži na njihovom dolasku, te svim prisutnima poželio ugodnu večer.

Peter Feldmann kratko se upoznao i s frontmenom "Crvene jabuke", popularnim Žerom. Žera je Feldmana pozvao da dođe u Sarajevo, ali i na more, te da se upozna s ljepotom Bosne i Hercegovine i njenog glavnog grada.

Mnogobrojni posjetioci, a bilo je tu večer, ne samo Bosanaca i Hercegovaca već i Srbijanaca, Hrvata, Makedonaca i svih ljudi dobre volje koji vole i poštuju BiH, muziku "Crvene jabuke", a koja je mnoge od njih vratila u neke ljepša i sretnija vremena, slikali su se kako s članovima Crvene jabuke isto tako i s Peterom Feldmanom i Lučianom Kalužom.

"Sevdah", kao domaćin večeri, i ovaj put je ispunio sva očekivanja posjetilaca i još jednom potvrdio da s pravom nosi epitet jednog od najuspješnijih u Njemačkoj pokrajini Hesen u očuvanju tradicije, običaja i obilježavanja praznika BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.