JET SET

Razne vježbe i trikovi kojima slavne ličnosti dolaze do savršenih tijela

Piše: Enisa SKENDEROVIĆ

11.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Mada se mnogi dive savršenom izgledu i tijelu svjetskih zvijezda, iza toga, zapravo, stoji mnogo odricanja, vježbanja, ali i gladovanja. 

Nekoliko je dijeta kojima Dženifer Lopez (Jennifer), Viktorija Bekam (Victoria Beckham), Džesika Alba (Jessica), Bijonse (Beyonce), Hajdi Klum (Heidi), El Mekferson (Elle Macpherson), ali i mnoge druge ljepotice, održavaju svoj izgled.

Da je vrijeme za vegansku dijetu, prije nekoliko dana najavila je pjevačica Bijonse (Beyonce). Objavila je fotografiju na kojoj uvježbava koreografiju sa svojim plesačima i pri tome je otkrila da ide na rigoroznu dijetu te je pozvala fanove da joj se pridruže.

Zdrav život

O njenim obrocima i formi brine se njen trener, psiholog za vježbanje Marko Borgs (Marco Borges), s kojim je već jednom lansirala “22 dana ishrane”, program za mršavljenje i zdrav život. U njemu se preporučuje “čisto” jedenje 22 dana kako bi se korisnicima transformirala tijela i životi.

Pjevačica i Borgs tvrde da je ova dijeta, koja se temelji samo na biljkama, veoma zdrava, jer sadrži dobre masti, vlakna, minerale i vitamine. Također, sadrži malo holesterola i smanjuje se rizik od brojnih bolesti. Bijonse ne pije ni alkohol kako bi dijeta bila što učinkovitija. Na društvenoj mreži pokazala je da za užinu jede kombinacije poput avokada, metvice i papra.

Za svoje nastupe latino diva Dženifer Lopez često se priprema dijetom 5:2. Dijeta se, naime, sastoji u tome da se u prvih pet dana u sedmici jede zdrava hrana u normalnim količinama, a u preostala dva dana se unosi samo 500 kalorija.

Lični trener

“Cut the C.R.A.P.” provjerena je formula kojom El Mekferson (Elle Macpherson) njeguje svoj izgled. Lijepa manekenka slijedi pravila ličnog trenera koji joj je zabranio konzumiranje kofeina, rafinirane hrane, alkohola, umjetnih šećera i obrađene hrane.

Nije tajna da je i Viktorija Bekam (Victoria Beckham) jedna od onih koja pazi na prehranu ne bi li izbjegla nakupljanje suvišnih kilograma. Njena dijeta bazira se na izbjegavanju namirnica koje izazivaju kiselost u organizmu, poput mlijeka, žitarica ili piletine.

Ramona Braganza, trenerica koja je u top-formu dovela mnoge poznate osobe, sarađuje s Džesikom Albom (Jessica Alba) još otkad je bila tinejdžerka. Uspješna trenerica sve svoje klijente vodi formulom 3-2-1. Tako se i Džesikina prehrana svodi na jednostavno pravilo - tri obroka, dva međuobroka i minimalno jedan litar vode dnevno.

Za potrebe snimanja jednog filma, Nikol Kidmen (Nicole Kidman) morala je izgubiti što više kilograma. Bila je na dijeti tvrdo kuhanim jajima, koja podrazumijeva jedno jaje za doručak i dva do tri za večeru. Ova vrsta prehrane nije dugoročno preporučljiva, tvrde stručnjaci, ali je glumica s njom izgubila i više kilograma nego što je trebala.

Holms zbog kćerke želi biti u formi

Da je nekad vježbala zbog izgleda, a danas zbog zdravlja, priznala je i glumica Keti Holms (Katie Holmes), koja je za novi broj magazina “Womens' Healtha” izjavila da je zbog svoje kćerke Suri odlučila biti u dobroj formi.

- Prije sam vježbala s tegovima od 2,5 kilograma, a danas s onima od 8 ili 10. I često vježbam boks, što nikad ranije nisam radila. Veoma je uzbudljivo! Oslobađa me stresa koji se nakupi tokom dana. Sve pozive odgađam nakon treninga, jer znam da ću tada biti smirenija - kazala je Holms.

Madona se pretvara da jede

Jedna od rijetkih slavnih ličnosti koja provodi zračnu dijetu je Madona (Madonna). Koncept je takav da se hrana pripremi i stavi na tanjir i viljuškom se samo prinosi ustima, ali se u njih ne stavlja. Dakle, ne konzumira se ništa osim vode nego se samo pretvara da se jede.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.