LUKSUZ

Vjenčanica Megan Markl bit će skoro dva puta skuplja od one koju je nosila Kejt

Arhiv

B92

14.3.2018

Vjenčanica buduće princeze Megan Markl (Meghan Markle) koštat će čak 150.000 funti više od one koju je na svom vjenčanju nosila vojvotkinja Kejt Midlton (Kate Middleton).

Megan Markl i princ Hari (Harry) će u maju stupiti u bračne vode, a do sada su se u medijima pojavljivale brojne špekulacije o velikom danu.

Naravno, osim liste gostiju, muzičara i procedure, mnoge je zanimao modni izbor lijepe glumice, odnosno izbor dizajnera i izgled njene vjenčanice. 

Iako je kraljevska porodica sakrila te informacije od medija, upravo sada, dva mjeseca prije vjenčanja, u javnost je procurila cijena luksuzne kreacije.  


Navodno, vjenčanica je skoro dva puta skuplja od one koju je nosila Kejt na svom vjenčanju, a podsjetit ćemo da je riječ o haljini koju potpisuje Aleksandar Mekvin (Alexander McQueen).  

Megan je baš kao i svaka druga mlada koja se sprema za jedan od najvažnijih dana u životu. Vjenčanica je veoma skupa, te je bilo potrebno udvostručiti budžet za nju, istaknuo je neimenovani izvor.

Prema pisanju stranih medija, cijena njene vjenčanice iznosit će skoro 400.000 funti (skoro 556 hiljada dolara).

I dok su mnogi magazini, posebno modni, bezuspješno pokušavali da saznaju kako će izgledati njena vjenčanica, Megan je u jednom intervjuu otkrila neke pojedinosti... "Klasično i jednostavno" je njen izbor.  

- Volim haljine koje su suptilno romantične - istakla je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.