ŽIVOT Impresivna Mihaelina priča

Madona režira film o poznatoj balerini

CDM
15.03.2018 15:21

Foto: Arhiv

Madona (Madonna) se vratila režiranju filmova. Upravo je najavljeno da će za MGM režirati dramu "Taking Flight" o svjetski poznatoj balerini Mihaeli DePrins (Michaela DePrince) koja se rodila u ratom opustošenom Siera Leoneu.

Njena životna priča prilično je dramatična – oca su joj ubili pobunjenici, a majka joj je umrla. Istovremeno, Mihaela je doživjela šikaniranje svoje sredine zbog vitiliga, dermatološke bolesti koja se manifestira bijelim flekama na koži koje nastaju zbog manjka pigmenta. Lokalno stanovništvo to smatra prokletstvom.

  •  Instagram
    Instagram

Mihaelu je usvojila američka porodica koja je prepoznala njen plesački talent. Nakon toga je njena plesačka karijera doživjela uzlet, a Madona će njenu priču prenijeti na film.

- Mihaelino životno putovanje me pogađa podjednako kao umjetnicu i aktivistkinju protiv društvenih nedaća. Imamo jedinstvenu priliku da rasvijetlimo probleme u Siera Leoneu i omogućimo Mihaeli da bude glas sve djece bez roditelja. Čast mi je da prenesem njenu priču na film - rekla je Madona, prenosi "Variety".

Impresivna Mihaelina priča inspirirala je Madonu da snima film prema knjizi "Taking Flight: From War Orphan to Star Ballerina", memoarima koje su napisle Mihaela i Elejn (Elaine) DePrins, žena koja ju je usvojila.

NA VRH