MAJNC

Njemačka: Halid Bešlić i "Crvena jabuka" održali koncert za pamćenje

Piše: B. ŠIŠIĆ

18.3.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Foto: B. Šišić


Pjevač i menadžer Brane Ivić iz Štutgarta u njemačkom gradu Majnc organizirao je koncert za pamćenje za sve generacije, a na kojem su nastupali legendarni Halid Bešlić i još uvijek neistrošena "Crvena jabuka". 

Prije Halidovog izlaska na binu, Brane Ivić s njegovim orkestrom zagrijao je atmosferu i publiku podigao na noge. Pjevao je pjesme s njegovog novog CD-a, ali i pjesme Ace Lukasa i drugih kolega.

Kao i obično, bilo gdje da pjeva, Halid je uvijek okružen prijateljima i poznanicima koji dolaze da ga pozdrave, pa je tako bilo i tu večer. Iz Štutgarta je Halid došao sa dugogodišnjim prijateljem i saradnikom Osmanom Džihom, a kasnije su im se pridružili i menadžer Saša iz Frankfurta, pa biznismen Crni, a došao je i poznati ugostitelj Suljo Kalauzović. 

Svi su oni htjeli s Halidom malo porazgovarati, a on, kao i uvijek raspoložen za dobro društvo, za svakog od njih je našao vremena.

I Žera je imao krug prijatelja i poznanika oko sebe, ali bilo je uočljivo da tu večer nije bio baš raspoložen za slikanje. Ipak, fotografirao se s nekoliko njemu dragih ljudi. Jedan od njih je i mađioničar Stefano, koji bi trebao za Novu godinu s "Crvenom jabukom"  otputovati na Novi Zeland, gdje bi trebali nastupiti.

- Bio je ovo zaista pun pogodak s Bešlićem i "Crvenom Jabukom", publika u Njemačkoj željna je dobre muzike i dobrih pjevača. S Bešlićem sam već radio nekoliko puta i uvijek je zaista sve bilo puno, a Halid je samo jedan. Bilo je mnogo posla, ali sa svojom ekipom ja to sve dobro odradim. Ponajviše mi je ovaj put pomogla i moja ljepša polovina Željana - rekao nam je Brane Ivić.

Halid Bešlić kazao je kako je ovu večer uživao i u pjesmi i u društvu u kojem se našao. 

- Ma, ja volim da se družim, kako na bini tako i iza bine. Uživam kada je mnogo dragih ljudi i prijatelja oko mene, da pričamo onako o svemu, a ponajmanje o muzici. A, moj Osman Džiho kada je tu, on onda baš dovede atmosferu do potpunog usijanja. Uvijek se dobro osjećam u njegovom društvu - rekao nam je Bešlić.

Koncert je trajao do kasno u noć, pa ni snijeg, a ni niske temperature nisu omele Halidove fanove da tu večer provedu sa njim.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.