SVIJET SLAVNIH

Kameron se želi posvetiti suprugu, Danijela Dej-Luisa privukla moda, Koneri nije želio male uloge staraca

Nerma AJNADŽIĆ

19.3.2018


Vijest da se seksepilna holivudska plavuša Kameron Dijaz (Cameron Diaz) povukla iz glume, odjeknula je širom svijeta. Fanovi su iznenađeni, iako se Dijaz već godinama nije pojavljivala na filmskim platnima.

Posljednji put je glumila u rimejku mjuzikla “Annie”, a od tada izbjegava društvene događaje pa je prava rijetkost vidjeti je u javnosti. Američki mediji navode kako se Dijaz želi posvetiti suprugu Benji Madenu (Madden).

 Užasan osjećaj

- Kameron se povukla, više ne želi raditi filmove – rekla je za tamošnje medije Selma Bler (Blair), koja je glumila s Dijaz u komediji “Najslađe stvorenje”.

Dodala je da su se njih dvije nedavno družile na ručku te da su razgovarale o zajedničkom projektu, a kad je Bler spomenula da bi voljela snimiti nastavak, Dijaz je rekla da ne želi ništa više snimati.

- Rekla mi je da je gotova s tim. Ona ni ne treba snimati filmove, trenutno ima odličan život. Mislim da je ništa ne bi moglo natjerati da se vrati na posao. Sretna je - kazala je Bler.

Dijaz nikad nije ni potvrdila ni negirala da se povlači, ali je nedavno izjavila da je nakon određenog vremena shvatila da ne zna ko je.

- To je užasan osjećaj. Odlučila sam se ponovo upoznati i doći sebi – kazala je tom prilikom.

Ona nije jedini primjer glumačke zvijezde koja je okrenula leđa Holivudu. Veliki je broj onih koji su isto uradili. Razlozi su različiti, od zasićenja do prekida ljubavi prema profesiji.

Oskarovac Danijel Dej-Luis (Daniel Day-Lewis) najavio je sredinom prošle godine odlazak iz svijeta filma. Inozemni mediji prenijeli su vijest da je glumu zamijenio dizajniranjem haljina.

Jedan od najseksepilnijih muškaraca 20. stoljeća Šon Koneri (Sean Connery), koji je utjelovio Džejmsa Bonda, odustao je od glume nakon što je 2003. godine snimio film “Liga izuzetnih džentlmena”. Svoje penzionisanje nije potvrdio do 2006., kad je dobio nagradu Američkog instituta filma za životno dostignuće. Njegovi bliski prijatelji tada su za američke medije otkrili da se Koneri povukao, jer nije želio da ima male uloge kao starac.

Amanda Bajns (Bynes) bila je jedna od najpopularnijih tinejdžerskih glumica. Imala je i svoj šou pod nazivom “The Amanda Show”. Glumila je u nekoliko filmova, a posljednju ulogu imala je 2010. godine. Zahvaljujući njenom izgledu “djevojke iz susjedstva”, mnogi su je voljeli. No, izgleda da to nije bila uzajamna ljubav.

- Ako nešto ne volite više, prestanite to raditi. Ja više ne volim glumu, zato više ne radim -  objavila je jednom prilikom na društvenim mrežama.

Nema uživanja

I Džek Glison (Jack Gleeson), koji je u “Igri prijestolja” glumio kralja Džofrija (Joffrey), odlučio je prekinuti s glumom. Onog momenta kad je njegov lik umro u trećoj sezoni hit serije, Glison je odlučio da “ubije” i svoju karijeru.

- Glumim od osme godine. Prestao sam uživati u tome i uvijek sam to radio zbog reakcije svojih prijatelja ili iz zabave. Nije da mrzim glumu, ali ne želim se više time baviti – kazao je Glison.

 Pet decenija i osvojen Oskar

Džin Hekman (Gene Hackman) povukao se s glumačke scene nakon pet decenija i osvojenog Oskara. Jednostavno je odlučio da je vrijeme za odmor, a izjavio je da se, iako mu gluma nedostaje, ipak ne želi više baviti njom.

- Taj je posao veoma stresan. Kompromisi koje trebate napraviti su dio zvijeri i došao sam do tačke gdje sam osjetio da to više ne želim raditi – kazao je tom prilikom Hekman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.