MUZIKA

Dino Muharemović i Mahir Sarihodžić napravili hit za Armina Bijedića

Avaz.ba

28.3.2018

Armin Bijedić već godinama važi za jednog od najtraženijih bh. pjevača. Sigurno je da će mu stepenica više u karijeri biti nova saradnja sa hitmejkerom Dinom Muharemovićem i producentom Mahirom Sarihodžićem.

U bogatoj karijeri Muharemović je napisao hitove "Prvi poljubac", "Požuri", "Stara kuća" koje je otpjevao Halid Bešlić, zatim "Kad varaš ti" koju je pisao za Tošeta Proeskog, "Dodirni me slučajno" za Massima Savića...

Dino je za Bijedića napisao pjesmu čiji je radni naziv "Samo rane", a za aranžman će biti zadužen Mahir Sarihodžić u čijem studiju "Long Play" su nastali brojni hitovi Dine Merlina, Nine Badrić, Sergeja Ćetkovića, Aleksandre Radović, Tijane Dapčević, Armina Muzaferije, Jelene Tomašević, Nermina Puškara...

 - Stvarno mi je drago što radim sa Dinom i Mahirom. To je jedan odličan dvojac koji iza sebe ima veliki broj hitova i drago mi je da su mi dali priliku da zajedno uradimo jednu pjesmu. Od prvog kontakta kod njih sam osjetio veliku pozitivnu energiju i prihvatili su me kao da se znamo godinama. Nekoliko puta smo se družili i vrlo brzo smo našli zajedničku riječ, i tako je nastala ova pjesma. Dino me je pogodio u srce i sigurno je da će moja publika ovu pjesmu odlično prihvatiti – kaže Armin Bijedić.

Dino Muharemović imao je samo riječi hvale za Bijedića, koji, kako kaže, ima sve predispozicije da postane nasljednik kraljeva narodne muzike Halida Bešlića i Šabana Šaulića.

- Armina raja voli i sigurno da ima priliku da bude u vrhu narodne muzike. On što je veoma bitno za pjevača, pored dobrog glasa i harizme, on ima uzlaznu putanju u karijeri i polako ide korak po korak na sami vrh. Zna šta hoće, ali je svjestan da svakodnevno mora raditi na svojoj karijeri i da ništa neće doći preko noći – mišljenja je Muharemović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.