PRVI APRIL

Svjetski dan šale: Koje su poznate ličnosti varale, a koje su bile prevarene

Piše: Edina BAKIĆ

1.4.2018

Svjetski dan šale, 1. april, vrijeme je kad mnogi smišljaju šale i simpatične podvale bliskim osobama. Tog dana, mnogi su bili prevareni, ali su mnogi i varali.  

Poznate ličnosti zbijale su šale na račun kolega ili prijatelja, a neki od njih podijelili su s nama svoja prvoaprilska iskustva.

Emir Hadžihafizbegović kaže da se voli šaliti i kad nije 1. april.

- Sjećam se jednog 1. aprila kad sam Seju Brajlovića, čuvenog ugostitelja, nazvao u pola sedam ujutro. Rekao sam mu da snimam film, a da on mora preuzeti scenarij na tramvajskoj stanici na Ilidži. Kad je došao na stanicu, nazvao me je i pitao: “Šta ću ovdje?”, na šta sam mu odgovorio: “Vidi ko nosi novine, priđi mu i reci: “Je li to Emirov scenarij?”” Tako, prošlo određeno vrijeme, zove on mene i kaže: “Joj, Emire, svaki drugi čovjek novine nosi, šta da radim?”, a ja mu kažem: “Stani na stanicu i govori: “Scenarij, scenarij, scenarij”, i čovjek će ti prići.” Prošlo neko vrijeme, zove me i kaže: “Glas sam izgubio, a meni niko ne prilazi”, i onda ga ja pitam: “Pa, znaš li koji je danas datum?” Sejo se nakon toga malo naljutio i ružio me, ali je svjestan da mnogi od mene nastradaju za 1. april – govori nam Hadžihafizbegović.

Studentski dani

Ima i onih koji se ne našale ni za 1. april, a jedna od takvih je dizajnerica Melina Džinović.

- Nikad nisam nasjela na šalu za 1. april niti sam je ja nekome priredila. Sa mnom se ljudi ne šale, valjda zbog toga što ozbiljno izgledam ili ne smiju. Iskrena da budem, nemam smisao za humor - kaže supruga Harisa Džinovića.

Slikar Adis Lukač nasjeo je na šalu svojih prijatelja i povjerovao da je ostao bez posla.

- Sjećam se da sam za 5. april imao zakazan bitan sastanak u vezi sa poslom i onda sam 1. aprila dobio poruku: “S obzirom na to da nisi ispoštovao rok i pojavio se na sastanku, ništa od posla.” Preznojio sam se i nervoza me uhvatila, jer mi nije bilo ni nakraj pameti da bi mogla biti šala i tako, u toj panici, nisam shvatio da je 1. april. Nakon dva sata, šok je prošao, jer su mi saopćili da je u pitanju prvoaprilska šala. Naravno, i ja sam smještao prijateljima, posebno u studentskim danima, u vrijeme ispita. Ali, radio sam to u garnici normale i držao sam ljude u neizvjesnosti onoliko koliko su to mogli podnijeti – prisjeća se Lukač.

Crveno lice

Popularni voditelj i glumac Tarik Filipović povjerovao je prije dvije godine da se njegov sin Arman ozbiljno povrijedio.

- U jednom trenutku udario je jako nogom, a prije toga je stavio kečap na lice i odglumio da je pao. Čuo sam udar i istrčao iz kupatila. Kad je podigao glavu, vidio sam crveno lice. Normalno, noge su mi se odsjekle i pomislio sam: “Bože moj, šta mu se desilo?” Onda se on počeo smijati, kazavši mi da je 1. april i da je to bila šala, na koju sam nasjeo. Inače, okružen sam takvom ekipom koja se voli zezati. Posebno me kolega Emir Hadžihafizbegović zeznuo nekoliko puta, i to kad nije bio 1. april – govori nam Filipović.

Amra Ibrahimović, urednica i voditeljica na Hayat TV-u, ističe da nijedan 1. april nije prošao bez smicalica. S nama je podijelila šalu koju je prošle godine priredila dečku Ammaru Švrakiću.

- Slagala sam Ammara da sam se ponovo ošišala na cent kao nekad te sam mu poslala staru fotografiju. Bio je ljut do te mjere da mi se nije javljao ostatak dana, a da je 1. april, skontao je tek kad sam mu ja rekla. Moje šišanje na jedan centimetar Ammarov je najveći strah od kada se poznajemo – govori Ibrahimović.

Bavrka: Duhovitost mi je u krvi

Ana Bavrka, voditeljica šoua “Zvijezda možeš biti ti”, kako kaže, ne skida osmijeh s lica, a duhovitost joj je u krvi.

- Nasjela sam na šalu više puta, ali i ja sam ljudima priređivala različite smicalice. Skoro svakog 1. aprila sam radila pa je neka od šala bila da nazovem kolege i kažem im da mi se dogodila neka nezgoda, da sam slomila nogu, imam temperaturu i slično. Naravno, oni povjeruju – govori Bavrka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.