BOGATSTVO

Rasel Krou zaradio 3,7 miliona na razvodu!

Alo

11.4.2018

Razvod jeste traumatičan, pogotovo ako ste bogati, pa s bivšom suprugom morate da dijelite pozamašnu imovinu i da joj plaćate alimentaciju, ali Rasel Krou (Russell Crowe) pronašao je način kako da ovu situaciju okrene u svoju korist. Slavni glumac je, naime, od razvoda zaradio 3,7 miliona dolara, i to pomoću aukcije!

Glumac je aukciju "Umjetnost razvoda" organizirao u uglednoj kući "Sotbiz" u rodnoj Australiji, i dobio čak 3,7 miliona dolara!

Na dan kada je proslavio 54. rođendan i kada bi mu bila godišnjica braka s bivšom suprugom Danijel Spenser, Krou je na aukciji izložio više od 200 predmeta iz svoje bogate filmske karijere i bračnog života.

On je ponudio, između ostalog, repliku rimske kočije, cokule koje je nosio u ulozi neonaciste u filmu „Divlji korak“ (Romper Stomper), britansku mornaričku uniformu („Gospodar i zapovjednik"), oklop i oružje iz „Gladijatora“, filmske kostime, čitavu kolekciju sitnica iz filma „Poverljivo iz Los Anđelesa“…


Najskuplja stvar u kolekciji bila je violina iz filma „Gospodar i zapovjednik“, a ukupna vrijednost kolekcije bila je procijenjena na nešto manje od tri miliona dolara, što znači da je Krou u plusu skoro čitav milion, piše mondo.rs.

Osim sopstvenih filmskih suvenira, Krou je rasprodao i automobile, motore, gitare, umjetničke slike, nakit i druge vrijednosti koje ga podsjećaju na brak s Danijel Spenser.

- Iako smo razdvojeni već pet godina, naš razvod je zvanično zaključen početkom aprila. Vjerujem da oboje želimo da se otarasimo ovih predmeta. Znam da oni imaju veliku emotivnu, pa i materijalnu vrijednost, ali sa praktične strane, meni to znači da ću se otarasiti tri pune sobe stvari koje više nikada neću morati da čistim, osiguravam, štimujem ili selim - rekao je ranije Krou za „Dejli telegraf“.

Podsjetimo, Krou i Danijel vjenčali su se 2003., a rastali su se devet godina kasnije. Imaju dva sina koji žive s majkom, ali ih glumac redovno viđa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.