SRCE ZA DJECU

Amra Silajdžić-Džeko ponovo pozvala građane Unsko-sanskog kantona da doniraju kosu

Fena

13.4.2018

Akcija šišanja i doniranja kose započela je prošle godine u Sarajevu, na Međunarodni dan djece oboljele i liječene od raka, te preko Tuzle stiže i do Bihaća.

- Prošlog mjeseca u Tuzli se desila „eksplozija“ donacija kose, a veliki broj građana odazvao se toj akciji šišanja. Finalni broj od 109 doniranih kosa je nevjerovatan i inspirirajući te dokazuje koliko je bh. društvo osviješteno o važnosti donirane kose i perika koje se izrađuju za djecu širom BiH. Jedna od ohrabrujućih činjenica jeste i to da su 60 posto donatora u Tuzli bila djeca uzrasta od 3 do 18 godina. Već neposredno poslije završetka akcije u Tuzli izrađena je i uručena perika za 12-godišnju djevojčicu koja se liječi na onkološkom odjeljenju u Tuzli, a uzete su mjere i za još jednu 7-godišnju djevojčicu koja se liječi na istom odjeljenju - navode iz Udruženja „Srce za djecu“.

U okviru projekta „Moja kosa - tvoja kosa“ do sada je izrađeno 18 perika, a još tri perike su u procesu izrade. Četiri od tih 18 perika uručene su u Unsko-sanskom kantonu, i to u gradovima Bihać, Cazin i Sanski Most.

- S tim u vezi, ponosno najavljujemo i akciju šišanja i doniranja kose u Bihaću i ponovo pozivamo sve dobre ljude USK da nam se pridruže u nedjelju, 15. aprila, u ''Bingo'' centru u Bihaću, od 10 do 16 sati i tim činom podrže djecu oboljelu od raka - navodi se.

„Srce za djecu“ iste akcije planira u još nekoliko gradova širom BiH. Jedan od tih gradova je i Banja Luka, gdje će sutra već uručiti prve dvije perike za dvije djevojčice.

Ambasadorica Udruženja Amra Silajdžić-Džeko ponovo je videoporukom pozvala građane Bihaća i Unsko-sanskog kantona da doniraju kosu.

Prijatelj akcije su ''Bingo'' i ''Bingo'' centar Bihać, a projekt ''Moja kosa, tvoja kosa'' podržan je od vlade Švicarske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.