SARAJEVO I MOSTAR

Kultna „Audicija“ na radost brojnih fanova vraća se u BiH

A. Sa.

16.4.2018

Zbog velikog interesa publike fenomenalna glumačka postava, koju čine Admir Glamočak, Senad Bašić, Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Željko Ninčić, Mladen Nelević i Jasmin Geljo, ponovo će pred sarajevsku publiku, i to 20. aprila u sarajevskom kultnom BKC-u, a sve u organizaciji agencije "Stage Production", s producentom Adnanom Mundžićem  na čelu.

- Naravno da se radujemo ponovnom nastupu u Sarajevu. Na premijeri smo tri puta napunili "Skenderiju", a sada je red na mnogo manji i prisniji prostor Bosanskog kulturnog centra. Mi uvijek, iz sve snage, igramo svaku predstavu, bez obzira na to radi li se o velikim dvoranama ili manjim prostorima. Svaki put predstava se razlikuje od prethodne jer uvijek nešto ubacujemo i dodajemo. Posjetioci koji su bili u "Skenderiji", a dođu i u BKC, bit će iznenađeni koliko ima novih detalja. Scena je intimnija u manjim prostorima i sigurno da je ljepše i za nas i za publiku – kaže Jasmin Geljo.

Dan prije, 19. aprila, u Domu „Herceg Stjepan Kosača“ u Mostaru ljubitelji dobrog humora nasmijat će se uz omiljene likove Simonidu Puhalo, Majka Kjajevića, Mimu Šiš, Rokija, Čabaravdića, Bogoljuba Šaulića, Mustafu Sudžuku...

- Nakon 33 godine „Audicija“ se u punoj postavi vraća u Mostar. Sigurno da će publika biti oduševljena i da će ova predstava biti ispunjena posebnim emocijama. Moram istaći da je atmosfera među svi glumcima fantastična. Luđi smo nego što smo bili, i to je jedini način da dobro funkcioniramo. Nakon BiH idemo malo u Austriju i Njemačku, a onda slijedi velika turneja po Skandinaviji, a potom i Novi Zeland i Australija. Kanada je na spisku na jesen. Posebno me raduje da pokažem kolegama šta znači živjeti u Kanadi. Ostao sam ovako lijep, jer sam se smrznuo tamo – govori u šali Geljo.

Geljo od 1992. godine živi u Kanadi, gdje će uskoro početi snimati i film.

- Film je u pripremi, a osim toga što sam napisao scenarij, u njemu ću igrati jednu od glavnih uloga. Gluma je moja velika ljubav, a drago mi je da je porodičnu tradiciju nastavio i sin Filip. Sin me je već nadmašio u visini, ali i u glumi, jer će biti dio glumačke postave dva naredna „Avatara“. Naravno da sam ponosan na njega. Uvijek guramo svoju djecu da budu bolji od nas, a ko to ne radi, nije baš neki roditelj – zaključuje na kraju Geljo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.