MUZIKA

Hanka Paldum: Kad god se odlučim za koncert u Beogradu, nešto se desi i „ubije“ tu moju želju

A. SALETOVIĆ

17.4.2018

Još je neizvjesno hoće li uskoro Hanka Paldum održati koncert u Beogradu.

Diva bh. estrade za Avaz.ba je potvrdila da već dugo vlada veliko interesovanje za njen solistički koncert u glavnom gradu Srbije, ali i da nikada nikome nije precizirala kada bi se on mogao desiti.

Svjesna je da tamo ima brojnu publiku, da je puno Beograđana koji vole nju i njene pjesme... Pišu joj očekujući da će ih obradovati viješću da će uskoro tamo zapjevati.

- Nisam jedna od onih koji vole politizirati neke stvari, pa ni u ovom slučaju. Odavno razmišljam o beogradskom koncertu. Red je da i tamo napravim nešto veliko, jer imam publiku, ljude koji me vole, vesele se uz moje pjesme. Ali, svaki put kada donesem odluku da se posvetim koncertu u Beogradu, pošaljem pozitivne vibracije odavde iz Sarajeva, nešto se desi i „ubije“ tu moju želju – priča Paldum za naš portal.

Ranije su je često bez razloga „stavljali na lomaču“. I baš takve, negativne poruke koje su svojevremeno dolazile iz Beograda, ubijale su njenu želju da ode i tamo održi koncert.

- Znate šta se dešavalo, kakve su stizale poruke, previše ispolitizirane... Ne volim to nekakvo podgrijavanje, neprijatnu atmosferu, propagandu koja ne vodi svjetlijoj budućnosti. I baš zbog takvih stvari, još ne znam kada ću održati koncert u Beogradu – kazala nam je Hanka.

S nestrpljenjem iščekuje da opet postane nana. Njena kćerka Minela, najkasnije do početka maja, trebala bi roditi sina.

- Minela, moj zet Elvis i unuka Širin još nisu odlučili koje će mu ime dati. Nekoliko imena imaju u opticaju, ali će se vjerovatno odlučiti onda kada se rodi. Što se mene tiče, ja se u biranje imena neću miješati. Mogu samo reći sviđa li mi se ili ne, drugo ništa više – smješkajući se kaže Paldum.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.