LJUBAV

Ričard Gir nije mogao čekati 6. maj, novinarki se već zakleo na vječnu ljubav

24sata.hr

19.4.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

FOTO: Instagram

Glumac Ričard Gir (Richard Gere, 69) i njegova djevojka, novinarka Alehandra Silva (Alejandra, 35) u vezi su četiri godine, a za njihove zaruke se saznalo u novembru prošle godine, kada je Španjolka viđena s dijamantnim prstenom na ruci.

Par se vjenčao početkom aprila kod matičara, a 6. maja će imati porodičnu proslavu u svom domu u Njujorku, piše španski magazin ''Hola''.

Alehandra je kćerka biznismena i bivšeg potpredsjednika španskog nogometnog kluba Real Madrid Ignacija Silve. Glumac je upoznao novinarku dok se razvodila od supruga, geologa Govinda Friedlanda (43), sina američkog rudarskog magnata Roberta Friendlanda. Silva s Govindom ima sina Alberta (6). 

- Pronašao sam miran i sretan život koji sam oduvijek tražio - ispričao je Gir o svojoj vezi s novinarkom.  

Novine ABC su otkrile vezu glumca i Alehandre u junu 2015., no njihovi prijatelji su tada rekli kako su se mjesecima uspješno skrivali od javnosti. Par često zajedno ide na dobrotvorne zabave u Španiji koje se organiziraju za pomoć beskućnicima te nastoje poboljšati uvjete liječenja teško bolesnoj djeci koju posjećuju.

Također, dijele strast prema putovanjima. Silva većinu godine provodi u Madridu, gdje posjeduje vilu u kojoj živi sa sinom, no udaljenost njoj i Giru, koji stanuje u Njujorku, ne predstavlja nikakav problem.

- On je moj heroj u stvarnom životu. Bila sam malo izgubljena, bez svjetla i upoznavanje njega je dalo smisao mom životu. Osjećala sam kao da mi neko pruža ruku i pokazuje mi pravi put - komentirala je svojedobno Alehandra svoju vezu s glumcem za magazin ''Hola''.

Gir je bio četiri godine u braku sa supermodelom Sindi Kraford (Cindy Crawford), a druga supruga mu je bila glumica Keri Lauel (Carey Lowell), od koje se razveo 2016. te imaju sina Homera Hejmsa Himea (James Jigme).


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.