ISKRENO

Istina o mom odnosu s kćerkom Majom

E. SKENDEROVIĆ

26.4.2018

Milić Vukašinović (68), neuništivi vođa “Vatrenog poljupca” i doktor za rokenrol, nedavno je boravio u Sarajevu.  

Nakon te posljednje posjete bh. prijestonici, pojedini mediji u Srbiji pisali su da je razlog njegovog dolaska u Sarajevo bila kćerka Maja Avdibegović, s kojom se, navodno, pomirio nakon deset godina. Međutim, u razgovoru za “Dnevni avaz” Vukašinović tvrdi da nije istina da je s kćerkom bio deset godina u svađi.

 Društvene mreže

Priznao je da su imali problema, ali komunikaciju, tvrdi Milić, nikad nisu prekidali.

- Posebno su emotivni moji susreti s kćerkom Majom i moja dva unuka, Irfanom i Imranom. Nije istina da nisam pričao s kćerkom dugo vremena i da smo se skoro pomirili. To je ordinarna glupost, jer sam s Majom u neprestanoj komunikaciji, što telefonom, što preko društvenih mreža – tvrdi Milić.

Popularni roker ističe da uživa u svakom boravku u bh. prijestonici.

- Neovisno koliko dugo ne budem u Sarajevu, svaki put kad dođem u svoj grad imam osjećaj kao da sam bio odsutan samo nekoliko dana. Atmosfera ambijenta u kojem sam odrastao i formirao svoju ličnost briše taj period odsutnosti i vrati mi osjećaj sebe koji jesam, takav kakav sam i onakav kakvog me ljudi poznaju – iskren je Milić, čija je adresa stanovanja u Beogradu.

Kvalitet i zvuk

Iako je u januaru ove godine “Vatreni poljubac” objavio pjesmu „Rock'n'Roll", kao najavu za istoimeni album, novi materijal ipak će, priznaje Milić, pričekati još neko vrijeme.

- S obzirom na to da “Vatreni poljubac” svira teški rok, nemoguće je taj zvuk dobiti digitalno, semplovanim zvukovima, već mora biti autentični zvuk žive svirke, zbog čega se snimanje albuma u studiju kod bubnjara Vladimira malo oteglo. Ipak, prioritet nam je kvalitet i vjerodostojnost zvuka grupe koji je prepoznatljiv, a ne brzina zbog termina izdavanja – kazao je Milić.

Seksualno nemoralan tip

Ovaj strastveni roker govorio je i o autobiografiji koja nosi naziv „Seksualno nemoralan tip", kojom je u posljednje vrijeme najviše okupiran.

– Trenutno sam angažiran u traženju izdavača za drugi dio moje autobiografije “Seksualno nemoralan tip” i ujedno lektoriram treći dio, paralelno s radom u studiju na novom albumu “Vatrenog poljupca“ – govori Vukašinović.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.