NOVI SPOTOVI

Lepa Brena i Emir Hadžihafizbegović u urnebesnom videu Harisa Dubice

Avaz.ba

3.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Za Harisa Dubicu, našeg fenomenalnog producenta i reditelja muzičkih spotova s adresom u Švicarskoj, nema granica.

U bogatoj karijeri sarađivao je s brojnim muzičkim zvijezdama kao što su Dino Merlin, “Zabranjeno pušenje”, Marija Šerifović, Emina Jahović, Saša Kovačević, Dženan Lončarević, a u posljednje vrijeme svojim radom uspio je osvojiti kraljicu folk muzike Lepu Brenu, za koju je uradio čak četiri spota, a novi, peti je snimljen u dalekoj Americi.

Odlični Dubica nije stao na tome, nego je uradio i televizijsku reklamu za NetTV PLUS, u kojoj se, uz Lepu Brenu, pojavljuje i najbolji bh. glumac Emir Hadžihafizbegović.

Ova urnebesna reklama za kratko vrijeme osvojila je simpatije gledalaca širom regiona, a na društvenim mrežama veliki je broj pohvala na račun popularne pjevačice i glumca, ali i režisera, koji je još jednom pokazao samo dio svog raskošnog talenta.

- Bila mi je izuzetna čast da radim reklamu gdje se pojavljuju Lepa Brena i Emir Hadžihafizbegović. Snimanje je kratko trajalo, jer su veliki profesionalci. Primijetilo se i to dugogodišnje prijateljstvo između njih. Atmosfera je bila odlična, mnogo smo se smijali i ne pamtim snimanje na kojem sam se toliko ismijao, a to je sigurno i zbog velike količine pozitivne energije na setu. Drago mi je da sam, poslije četiri spota za Lepu Brenu, uradio i reklamu - kaže Dubica.

Dubica nema vremena za odmor. Trenutno je u Beogradu, gdje dogovara snimanje još šest spotova za Lepu Brenu.

- Volim snimati spotove i reklame, ali filmovi su sigurno ono u čemu se želim okušati. Pripremam jedan veliki projekt sa Emirom Hadžihafizbegovićem - kazao je zagonetni Dubica.

Koliko je Dubica priznat i cijenjen u Švicarskoj, najbolje potvrđuje činjenica da je ove godine predsjednik žirija za izbor najboljeg spota u ovoj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.