INSTITUT ZA ZDRAVLJE

„Divanhana“ u kampanji „Izaberite život, pobijedite stid, uradite Papa-test“

Fena

3.5.2018

Muzičari grupe "Divanhana“ podržali su kampanju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, koja raznim aktivnostima apelira na žensku populaciju da razmišljaju o reproduktivnom zdravlju te u toku godine odvoje dan kad će uraditi kontrolni ginekološki pregled Papa-testom.

Pjevačica Naida Ćatić, menadžer i frontmen benda ''Divanhana'' Neven Tunjić i ekipa tog benda zainteresirali su se za sve elemente te kampanje. Kažu da nije bilo razmišljanja kad su dobili poziv iz Instituta da podrže kampanju, a ranije su se informirali i o tome da su uključena i druga javnosti poznata imena iz BiH i regije.

- Oduševljeni smo prilikom da, uz voditeljska imena poput Senada Hadžifejzovića i Sabine Sidro te naše kolegice iz Srbije Jelene Tomašević, učestvujemo u korisnoj i edukativnoj kampanji kao što je ova - kazala je Naida Ćatić.

Smatra važnom činjenicu da javnosti poznate osobe skreću pažnju na potrebu redovne kontrole radi očuvanja zdravlja.

- Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica podržava angažman bh. i javnih ličnosti regiji u toj akciji, a sve u namjeri da poruka dođe do što većeg broja osoba - saopćio je INZ.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica tokom cijele godine, u okviru redovnih aktivnosti, provodi kampanju edukacije i prevencije karcinoma grlića maternice pod univerzalnim sloganom "Izaberi život - pobijedi stid - uradi Papa-test".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.