"GORI" U HRVATSKOJ

Od danas u Zagrebu nije kao prije: Susjedi dobili prvi radio koji emitira folk muziku

A. Sa. / Index.hr

3.5.2018

Godinama iz Hrvatske slušamo priče kako tamo narodnjaci nisu dobro došli. I godinama se tamošnja javnost zgražava na sve što ima veze sa narodnom muzikom.

A, dok se takva lažna slika prenosila u većini njihovih medija, folk zvijezde iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore redovno su nastupale u tamošnjim diskotekama, klubovima, restoranima...

U posljednje vrijeme sve češće se u tamošnjim ugostiteljskim objektima mogla čuti novokomponirana muzika, a nemoguće je na nekoj od tamošnjih radio ili TV stanica bilo čuti neku folk numeru ili pogledati spot nekog „teškog narodnjaka“. Sve do danas...

A danas je s emitiranjem počeo Extra FM, zagrebački radio koji pušta folk muziku.

Ecija Ivušić i Paula Sikirić najveće su zvijezde postave novog radija. Na repertoaru je sve; od narodnjaka Harisa Džinovića do moderne turbo-folk muzike koja se pušta u narodnjačkim klubovima diljem Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije.


Jedan od prvih izvođača koji su slušaoce dočekali nakon podneva bio je Haris Džinović s hitom "Muštuluk". Podne usred Zagreba odjednom je izgledalo kao ponoć u kafani na beogradskoj Skadarliji.

Podsjetimo, Extra FM emitira se na frekvencijama nekadašnjeg radija Laganini FM, koji je emitirao samo sentiše.

Što se marketinga tiče, prvi blok reklama počeo je s radijskim trailerom koji najavljuje dijelove programa. Extra FM o sebi kaže da pušta "muziku koja te pokreće". Sudeći prema traileru, uz gore navedene izvođače, puštat će se i Aleksandra Prijović, Milica Todorović, Rada Manojlović i ostale perjanice turbo-folka u Srbiji.

Sudeći prema riječima direktora, za svoju finansijsku sudbinu se ne boje.

- Kroz veliko istraživanje tržišta koje smo proveli utvrdili smo da postoji velik interes za ovakvim tipom muzike, a s obzirom na to da ne postoji radio koji svira takve pjesme, logično je bilo krenuti u ovaj projekt - rekao je je Antonio Luka Radanović, direktor i glavni urednik Extra FM-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.