JET SET

Malena Una Džeko postala ambasadorica Nacionalnog parka "Una"

Avaz.ba

8.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Na Štrbačkom buku, vodopadu u Nacionalnom parku "Una", danas je upriličena svečana inauguracija najmlađe ambasadorice ovog nacionalnog parka, Une Džeko, kćerke Edina Džeke i Amre Silajdžić.

Edin Džeko je s porodicom promotor Nacionalnog parka "Una", čiji rad i rezultate podržavaju. Edin i Amra svjesni su važnosti zaštite i očuvanja prirodnih i drugih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

Svečana inauguracija ambasadorice Une Džeko upriličena je u najljepšem dijelu parka, a domaćini su joj bili NP "Una" i mališani Dječijeg vrtića ''Una Logen'' iz Bihaća, koje je nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, uz pomoć i saradnju Edina Džeke, ugostila uoči odigravanja utakmice naše reprezentacije s Grčkom.

Oni su i ovaj put uživali u druženju s članovima porodice Džeko, a osim obilaska posjetilačke zone, učestvovali su u likovnoj radionici u kojoj su ljepote Une i Štrbačkog buka oslikali na svojim crtežima koji će zajedno s radom ambasadorice Une biti izloženi na izložbi, koja će biti organizirana povodom obilježavanja Dana rijeke Une - 17. maja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.