AMUS

Merlin: Ponosan sam na ovaj period mog života, hvala onima koji su mi ukazali povjerenje

Avaz.ba

10.5.2018

Dino Merlin je sinoć na godišnjoj sjednici Skupštine Asocijacije kompozitora i muzičkih stvaralaca BiH (AMUS) podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika AMUS-a. Nakon toga je sjednica prekinuta.

Funkciju predsjednika Skupštine obavljao je pet godina.

- To su bile godine izgradnje jednog potpuno novog sistema od nule, kao i njegovog kontinuiranog rasta i razvoja. AMUS danas broji više od 1.000 članova s više od 43.000 prijavljenih djela. Po svim objektivnim kriterijima, svakom godinom smo jačali svoj položaj kako u Bosni i Hercegovini tako i u svijetu. U 2017. godini autorima su isplaćeni rekordni iznosi tantijema u historiji kolektivnog ostvarivanja autorskih prava u BiH, a u istoj godini smo postali i punopravna članica Svjetske konfederacije autorskih društava - CISAC, čime je definitivno potvrđen naš status, kao i poslovanje u skladu s najvišim međunarodno prihvaćenim standardima.

Istovremeno, na unutrašnjem planu imamo na snazi stanje koje je prepreka efektivnom, smislenom i ekonomičnom radu i donošenju odluka, što je pokazala i ova posljednja sjednica Skupština. Uspjeh koji smo ostvarili do sada visi o tankoj niti lične odgovornosti svakog pojedinca našeg udruženja.

Iako je iza nas godina rasta, a ispred nas pozitivan trend, projekti koji su preda mnom, nažalost, ne dozvoljavaju mi da se kao do sada u punom kapacitetu posvetim radu i brinem za AMUS.

Ponosan sam na ovaj period mog života i zahvaljujem svima koji su mi ukazali povjerenje i omogućili mi ovakvu vrstu iskustva u izgradnji naše institucije, čiji daljnji razvoj mora biti naš zajednički cilj iznad svakog ličnog interesa – izjavio je Merlin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.