VODITELJSKI TANDEM

Uoči finala osme sezone šoua ZMBT na Hayat TV: Sve što je lijepo, kratko traje...

E. BAKIĆ – E. SKENDEROVIĆ

11.5.2018

Sve je spremno za veliko finale osme sezone Hayatovog šoua „Zvijezda možeš biti ti“ (ZMBT), koje će biti održano u petak, 11. maja. Voditeljski tandem Fikret Hodžić i Ana Bavrka tim povodom, u razgovoru za „Dnevni avaz“, poručili su da s nestrpljenjem čekaju da ponovo stanu pred kamere, dodavši da je ZMBT postao veliki dio njihovih života, kao i da su veoma ponosni na dosadašnju saradnju i mlade talente koje je iznjedrio ovaj šou. 

Dobar posao

- Moram priznati da je pozitivna stvar ovog šoua, također, i ta što upoznate nove, mlade, perspektivne ljude koji vam ostanu prijatelji i nakon šoua. Izuzetno sam ponosna što s njima mogu dijeliti emocije, mislim da i oni to osjete. Suze uvijek teško padaju, naročito na rastanku, ali ovo je igra, natjecanje, i tako mora biti. Naše druženje svakako ne prestaje – kazala je Bavrka.

O kolegi Fikretu, Ana je imala samo riječi hvale.

- Fikreta bih poželjela svima za kolegu. Izuzetno je susretljiv i smiješan. Svaki izlazak na scenu olakša svojim humorom. Mislim da smo dobar tim – govori Bavrka.

Lijepa voditeljica priznaje da bi se voljela jednom prilikom naći u ulozi člana žirija.

- Moram priznati da bih htjela i ja sjesti na te vruće stolice. Mislim da bi bilo zaista zanimljivo. Iako sam stroga, ne znam koliko bi to bilo dobro za kandidate. Hayat TV je svima pružila priliku da se brzo vinu u visine bh. muzičkog stvaralaštva. Otvara kandidatima mnoga vrata ovog šoubiznisa, tako da, ako budu dovoljno vrijedni i pametni, mogu to iskoristiti na pravi način – kaže Bavrka.

A da je iskustvo na njihovoj strani te da je sve spremno za dobar šou, poručio je i Fikret. Treme, dodaje, nema, a nema ni favorita među takmičarima. Svi su za njega, kaže, jednako dobri.

- Iskustvo koje imam, ne dozvoljava mi da postoji trema, ali postoji mala doza opreznosti kako bi sve bilo onako kako smo zamislili i stepen više nego što gledaoci od nas očekuju. Druženje s kandidatima već godinu i više je nego dovoljno da sve njih smatram dijelom naše ZMBT pobjedničke priče. Svi smo sretni zbog toga – kaže Hodžić.

Za Bavrku misli da je napravila dobar posao te joj je zbog toga nerijetko dijelio komplimente.

- Od Ane sam naučio mnogo, koliko god ja bio stariji i stažom i godinama. „Ona je Tito“, često sam joj to govorio na probama, hvaleći njen profesionalizam i odgovornost da iz emisije u emisiju bude bolja. Mislim da je napravila dobar posao koji će joj biti podstrek da bude još bolja u budućnosti – kaže Hodžić.

Laskava titula

S obzirom na to da se 2017. na izboru za „Miss New World“ okitila titulom pobjednice, Bavrka ističe da je i to uveliko doprinijelo njenom uspjehu.

- Biti Miss je uistinu laskava titula, mislim da je ta kruna dosta zaslužna za moje uspjehe. Ljudi imaju drugačiju percepciju u startu, kada im se predstavite – kaže Bavrka.

Na završnici osme sezone šoua „Zvijezda možeš biti ti“, Hodžić ističe da mu je žao jer se sve privelo kraju, ali je sretan da je sve proteklo kako treba.

- Ne kažu bez razloga da sve što je lijepo, kratko traje. Kao da sam jučer rekao: „Dobro večer, ovo je prva emisija osme sezone šoua ZMBT“, ali sve je to život ... – smatra Hodžić.

 Hodžić: Pripremam kofere za selidbu u Srebrenicu 

- Već lagano pripremam kofere za selidbu u Srebrenicu. Pripreme za sezonu malina već uveliko traju i čeka me mnogo posla. Koliko god bilo iscrpljujuće, bit će to dobra prilika da napunim baterije za novu sezonu, naravno ukoliko urednički kolegij odluči da se ja ponovo pojavim na ekranima – kaže Hodžić.

Bavrka: Nema prostora za tugu

- Ovaj šou postao je većim dijelom mog života, tako da će biti veoma neobično kad sve završi, no veseli me činjenica da ćemo imati devetu sezonu ZMBT, tako da ću se posvetiti pripremama. Nema prostora za tugu – kaže Bavrka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.