MODA

Došla je u providnoj haljini na dodjelu Oskara, a tvrdi da je imala dobar razlog za to

Avaz.ba

14.5.2018

Albanska pjevačica Bleon Kereti (Bleona Qereti) završila je na naslovnicama svjetskih medija nakon što je na zabavu ''Vanity Faira'' nakon dodjele nagrada Oskar došla u potpuno prozirnoj haljini. 

Sad tvrdi da su svi potpuno krivo shvatili njenu haljinu, nije željela privlačiti pažnju, nego poslati poruku, potaknuta #MeToo pokretom.

Kako kaže, u šou biz postoje dvostruka pravila, a ona je svojom prozirnom haljinom htjela pokazati šta misli o onima koji pokušavaju govoriti ženama što da nose, naročito muškarcima koji to čine.

Kako je ova 38-godišnja pjevačica rekla u intervjuu za ''Femail'', voli biti kreativna sa svojom odjećom. 

- Žene su tako dugo bile potčinjene, muškarci i industrija su ih pretvorili u objekte. Nosila sam tu haljinu zbog #MeToo pokreta, moraju shvatiti da sam slobodna i da mogu slobodno izraziti ko sam. Sve žene trebaju se osjećati samouvjereno. Ako Igi Pop (Iggy Pop) može biti nag i bez košulje, zašto žene ne mogu napraviti isto - rekla je.

Da su to napravile Kim Kardašijan (Kim Kardashian) ili Bijons (Beyonce), onda bi se pisalo da su ''slomile'' internet i da izgledaju sjajno. Pa Kim to radi na dnevnoj bazi. No, ako vas ne poznaju, onda tvrde da samo želite privući pažnju - dodala je. 

Ipak, priznala je da je bila nervozna prije nego što je u toj haljini izašla na crveni tepih. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.