JET SET

Bio je poznat zbog glasa, afera, alkohola i mafije: Prije 20 godina umro je Frank Sinatra

Avaz.ba

14.5.2018

Dvadeset godina od smrti Franka Sinatre njegova muzika je i dalje popularna, posebno sada na internetu, gdje je 4,8 miliona ljudi slušalo njegove čuvene pjesme na sajtu Spotify, prenijeli su lokalni mediji u SAD.

Iako godišnjica njegove smrti neće biti obilježena suviše pompezno, kako je prenio čikaški list ''Sun Time'', Sinatrin saradnik Eliot Vajsman objavio je knjigu o čuvenom glumcu i pjevaču "The Way It Was: My Life with Frank Sinatra".

Vajsman u knjizi opisuje razne anegdote o Sinatri iza kulisa, navodeći da pjevač nije nikada pio alkohol prije nastupa, već čaj s limunom, i da nije volio dugu vožnju, jer su hoteli u gradovima gdje je nastupao uvijek bili u blizini aerodroma.

Saradnik koji u knjizi opisuje 20 posljednjih godina života Sinatre rekao je da je bio vrlo dosljedan i da je uvijek govorio ono što zaista misli.

Također kruže priče da Sinatra nije volio žene koje mnogo piju alkohol, puše i stavljaju previše parfema. Njegovi prijatelji su ranije rekli da nije bio toliko veliki ljubitelj provoda i kako su prenosili mediji i da je večeri volio da provodi uz knjigu.

Sinatra (1915. - 1998.) bio je otjelotvorenje američkog "šoumena", ali i kontroverzna ličnost van scene.

Sin italijanskog emigranta počinje kao mladić da se bavi muzikom. Postepeno niže uspjehe i privlači milione djevojaka. Međutim, procvat rokenrola zadaje ozbiljan udarac Sinatrinoj muzičkoj karijeri.

Sinatra tada kreće u filmske vode i dobija ulogu u filmu "Odavde do vječnosti", za koju dobija Oskara za najbolju sporednu ulogu 1953. godine.

Otad se paralelno bavi glumom i pjevanjem. Snimio je stotinjak albuma i glumio u 58 filmskih ostvarenja.

Sinatra je bio u centru medijske pažnje zbog ljubavnih avantura, veza s mafijom i sklonosti prema alkoholu.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.