OPAKA BOLEST

Mučna borba slavne Šenon Doerti: Karcinom se vratio, zakazana druga operacija

Twitter

B92

15.5.2018

Nakon što je prošlo dvije godine od mastektomije, kada joj je odstranjena cijela dojka, američka glumica Šenon Doerti (Shannen Doherty) morat će se pod hitno podvrgnuti novoj operaciji.

Američka glumica Šenon Doerti podijelila je tužne vijesti s cijelim svijetom, koji se tiču njene zloćudne bolesti. Nakon dvije i po godine uporne borbe s rakom dojke, kao i mnogobrojnih operativnih zahvata, ona se vratila u bolnicu, gdje čeka novu hiruršku operaciju - rekonstrukciju dojke.

Bivša zvijezda Beverli Hilsa podijelila je fotografiju iz bolničkog kreveta, s majkom Rosom koja joj daje ogromnu podršku.

- Volim te. Hvala što si uvijek uz mene. Pisala bih više, ali lijekovi protiv bolova me uništavaju - napisala je glumica ispod fotografije.

Podsjećamo, prije dvije i po godine glumici je dijagnosticiran karcinom dojki. Ona je tada dobro podnijela vijesti i najavila da će nastaviti da se bori protiv bolesti.  

- Da. Imam karcinom dojke i trenutno sam na terapiji. Nastavljam da jedem pravilno, vježbam i budem pozitivna u životu. Zahvalna sam svojoj porodici, prijateljima i doktorima na podršci, i naravno, mojim obožavaocima koji stoje uz mene - glumica je tada kazala.

U međuvremenu joj je urađena operacija mastektomije, a glumici je posebno teško palo kada je uzimala veličinu za svoje nove grudi.

Nakon faze mirovanja i liječenja, a aprilu ove godine Doerti je kazala da se karcinom vratio, ali da ostaje pozitivna uprkos lošim vijestima.

- Kao što svi znaju, sljedećih pet godina su najvažnije. Vraćanje se dešava stalno - kratko je prokomentirala, te naglasila da neće izgubiti pozitivan duh i da će nastaviti s liječenjem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.