KONCERT

Poput "Zabranjenog pušenja" u Zenici: "Dubioza kolektiv" nastupila u zagrebačkom zatvoru Remetinec

Avaz.ba

15.5.2018

Popularna bosanskohercegovačka grupa "Dubioza kolektiv" nastupila je u zagrebačkom zatvoru Remetinec pred 70 zatvorenika.

Kako piše 24 sata.hr, kada su počeli pjevati stihove "Vlast i policija, mito i korupcija" te "Zipa sipa onaj drot", zatvorenici su bili oduševljeni te su od prevelike radosti neki od njih skidali i majice.

Portal 24 sata.hr "Dubiozu kolektiv" opisuje kao "žestoke dečke brzog ritma i socijalno angažiranih tekstova", dodajući da su popularni u regiji i šire te tako njihove hitove znaju i pjevaju i zatvorenici u Remetincu.

Nastup je počeo poslijepodne na jednom od šetališta u Remetincu i iako je ranije najavljeno da će ovom koncertu prisustvovati oko 150 ljudi, iz sigurnosnih razloga, taj broj je prepolovljen. Tako je "Dubiozu kolektiv" slušalo 70-ak zatvorenika koji su pravosnažno osuđeni i izdržavaju kaznu. Ostali zatvorenici koji su još pod istragom ovaj koncert su slušali iz zatvorskih ćelija.

Nastup je trajao oko 40 minuta i to vrijeme "Dubioza kolektiv" je iskoristila da odsvira neke od svojih najpoznatijih hitova, a sve se odvijalo uz policijski nadzor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.