BEOGRAD

Luki Lazukiću, suprugu Nataše Bekvalac, prijeti kazna od tri godine zatvora

Informer

16.5.2018

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je danas sudu optužni prijedlog protiv Luke Lazukića, kojim ga tereti da je izvršio porodično nasilje nad suprugom pjevačicom Natašom (Bekvalac) Lazukić, rečeno je u tom tužilaštvu.

Lazukić je optužen za krivično djelo nasilje u porodici, za koje je zaprijećena kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Nakon razmatranja svih dokaza, Tužilaštvo je zaključilo da postoji opravdana sumnja da je Lazukić izvršio krivično djelo nasilje u porodici na štetu Nataše, koja je uzela njegovo prezime - Lazukić.

Prvi osnovni sud je u utorak, na prijedlog Tužilaštva, Lazukiću produžio mjeru zabrane prilaska i komunikacije sa suprugom, koja može trajati do okončanja krivičnog postupka.

U Tužilaštvu podsjećaju da su u ovom slučaju provedene dokazne radnje, u okviru kojih je saslušan i Lazukić i ispitana oštećena Nataša Lazukić, zatim je ispitan svjedok - bebisiterka, koja je bila prisutna tokom svađe u noći između 12. i 13. aprila.

Obavljeno je i medicinsko vještačenje na okolnost vrste i mehanizma nastanka povreda kod oštećene Nataše, kao i psihijatrijsko-psihološko vještačenje Lazukića povodom njegove uračunljivosti u vrijeme izvršenja djela, a bila su stavljena i dva zahtjeva za pružanje potrebnih obavještenja Gradskom centru za socijalni rad i Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Nakon izvedenih dokaza, odbrana Lazukića je predložila svoje dokaze, od kojih je Tužilaštvo usvojilo jedan prijedlog, dok su ostali odbijeni.

Zbog toga je odbrana, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, izvođenje tih dokaza predložila sudiji za prethodni postupak, koji je, također, odbio ove prijedloge odbrane.

Lazukić se tereti da je Nataši Bekvalac nanio lake tjelesne povrede u noći između 12. i 13. aprila.

Što se tiče Lazukićeve krivične prijave protiv supruge zbog lažnog prijavljivanja, o njoj će biti odlučeno nakon okončanja postupka za porodično nasilje.

Lazukić na saslušanju kod tužioca nije negirao da je sukoba između njega i Nataše bilo, ali je negirao da ju je tukao i šutirao.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.