KRALJEVSKO VJENČANJE

Megan Markl dva dana prije svadbe zbog brata i sestre proživljava pakao

Blic.rs

17.5.2018

Sestra Megan Markl (Meghan Markle), vjerenice princa Herija (Harry), optužila je kraljevsku porodicu Velike Britanije da nije pomogla njenom ocu nakon srčanog udara i da mu je sama morala poslati novac.

Samanta Markl (Samantha) rekla je da je sama morala poslati novac nakon operacije, piše "Daily Mail". Samo nekoliko sati nakon optužbe navodno je imala saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobila prijelom zgloba i koljena.

Tako se sinoć pridružila bratu Tomasu Marklu (Thomas) mlađem u kritikama kraljevske porodice.

- Pisao sam kraljevskoj palači prije više mjeseci tražeći pomoć. Svi smo bili tako zasuti pažnjom i bilo je teško živjeti pod takvim nadzorom - rekao je Tomas mlađi.

On je u Vidzoru, ali nije pozvan na vjenčanje, kao ni njegova polusestra i ostatak porodice, nakon više mjeseci međusobnih svađa. Samanta, koja je ranije tvrdila da je stajala iza ugovora svog oca za snimanje fotografija sa paparaco agencijom, rekla je da je njegovo stanje "opasno po život".

- Bio je uznemiren. Htio je da ode. Ali je njegov doktor odlučio da mu treba operacija. Dovoljno je pametan da zna da je to opasno po život - rekla je Samanta za "Sun".

Ona je odbacila navode da joj je palača ponudila pomoć za njenog oca u Meksiku i rekla da nije ponudila da ga prevezu u London.

- Megan nije razgovarala s ocem otkad je imao srčani udar. Ne znam zašto, ne krivim je - rekla je Samanta.

To je suprotno tvrdnjama Megan, koja je rekla da ga je zvala nakon što je odlučio da ne dođe na vjenčanje. Penzionisani inžinjer Tomas Markl stariji je u otvorenom pismu njegovog sina Tomasa mlađeg naveo srčani udar kao razlog otkazivanja dolaska. U pismu je Tomas mlađi, brat buduće princeze, pokušao da uvjeri princa Herija da se ne oženi Megan.

Tomas stariji (73) predložio je da Meganina majka, njegova bivša supruga Dorija Ragland (Doria), može otpratiti Megan do oltara. Za razliku od polusestre, Meganina majka je imala pravi kraljevski tretman kada je u srijedu doletjela iz Los Anđelesa u London. Umjesto Meganinog oca, stigao je joga instruktor, piše "Daily Mail".

Meganina polusestra Samanta priznala je da je ona odgovorna za dogovor njenog oca sa paparaco agencijom, tvrdeći da je to u interesu kraljevske porodice.

Dok još nije jasno hoće li Tomas stariji moći doletjeti na vrijeme u Veliku Britaniju, fanovi kraljevske porodice navijaju na društvenim mrežama da princ Čarls (Charles) priskoči u pomoć i doprati Megan do oltara u subotu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.