MTV

Voditelj 'Catfisha' optužen za zlostavljanje: ''Ovo je suludo''

Avaz.ba

18.5.2018

MTV televizija je stopirala snimanje šoua realnosti ''Catfish'' jer je njegovog voditelja i producenta Neva Šulmana (Schulman, 33) jučer za seksualno zlostavljanje optužila Ajiša Morgan (Ayissha), piše američki magazin ''Time''. 

Ajiša je prije tri godine sudjelovala u snimanju emisije, a na YouTube je postavila video u kojem tvrdi da se Nev prema njoj neprofesionalno ponašao. Tvrdi da je voditelj upotrebljavao fraze kojima je aludirao na seksualni odnos s njom te da ju je više puta ''maltretirao'' pitanjima o njenoj seksualnoj orijentaciji. Također ju je uvjeravao da ona zapravo nije lezbijka. 

- Takve optužbe shvatamo vrlo ozbiljno pa ćemo, dok se situacija ne razjasni, stati sa snimanjem šoua - rekao je portparol MTV-a u svom saopćenju. 

Voditelj je istaknuo kako ima sreće što je više njegovih kolega bilo s njim i Ajišom u to vrijeme, a nikome od njih nije problem reći istinu o tome što se stvarno događalo. Dodao je kako su njene optužbe sulude.

- Uvijek sam bio otvoren u vezi sa svojim privatnim životom i sigurno bih preuzeo sve posljedice za bilo šta loše, ali nikoga nisam seksualno uznemiravao - istaknuo je Šulman.

Nev je, uz Maksa Josefa (Max Joseph, 36), suvoditelj šoua ''Catfish'' na MTV televiziji od 2012., a ideju za emisiju su dobili od istoimenog dokumentarca koji su zajedno i producirali.

Emisija prati dva voditelja koji razotkrivaju prevare na društvenim mrežama. Naime, puno ljudi preko interneta pomoću lažnih profila pokušava pronaći dečka ili curu te zavaravaju ljude s kojima ulaze u vezu. Voditelji pomažu žrtvama da razotkriju prevarante.

Šulman je od 2017. u braku sa spisateljicom Laurom Perlongo i imaju kćerku Kleo Džejms (Cleo James, 1).

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.