JET SET

Uoči kraljevskog vjenčanja Megan i princa Herija: Zaljubili se na prvi pogled, a presudna je bila Bocvana

Dnevnik.hr.

19.5.2018

Princ Heri (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) danas ulaze u brak! Kraljevsko vjenčanje dogodit će se u kapelici St. Georgea u Vindsoru, gdje je Heri i kršten.

Sve oči su uprte u poznati par, no kako je sve počelo? Nikad se ne bismo kladili da će Heri odabrati pripadnicu Holivuda, glumicu, slavnu ženu, k tome razvedenu. No, ljubav se dogodila i nakon manje od dvije godine veze - Heri i Megan ulaze u braku, prenosi Dnevnik.hr.

Ljubav je počela sastankom naslijepo, a, prema riječima para - zaljubili su se na prvi pogled. "Kažu da je to bila ljubav na prvi pogled", priča kraljevska biografkinja Peni Junor (Penny Junor).

Do trećeg sastanka već su spavali iznad zvijezda u Bocvani. Pobjegli su tamo i spavali pod zvijezdama. Sve to događalo se sredinom 2016. godine. Potom se Megan vratila u Toronto da bi snimala seriju "Suits", no par se u tajnosti sastajao nekoliko sedmica.

Svojevremeno je Heri čak stigao na set serije. Počelo se tada i u visokom londonskom društvu šuškati o vezi princa i Megan.

Novinar Tom Bredbi (Tom Bradby) prisjeća se da je vijest čuo od Herijevih bliskih prijatelja, koji su odmah prišapnuli i da je prilično ozbiljno. Dodali su i da se radi o američkoj glumici.

Neizbježno, ljubavna priča nije mogla dugo ostati skrivena. Ubrzo su tabloidi krenuli sa svojim pričama, a u nekima i nije bilo previše istine. Markl se osjećala prilično loše. "Poslije sam odlučila da neću ništa čitati, niti pozitivno niti negativno", rekla je kasnije Markle za BBC.

No, princ je imao drugačiji pristup pa je napisao oštro otvoreno pismo koje je objavila Kensingtonska palača. Pismo je otkrilo i pokazalo koliko je princ zaljubljen u Megan. Ono što je svakako spojilo ovaj par jest i ljubav prema humanitarnom radu. Oboje su na tom polju jako angažirani te ih je ta tema dodatno povezala.

Službeno su se prvi put zajedno Megan i Heri pojavili u Torontu, na održavanju Invictus Gamesa, takmičenju povrijeđenih veterana, koje je 2014. utemeljio princ Heri. Igre su veliki uspjeh, a upravo njih stoga je odabrao da predstavi Megan svijetu. Sjedili su u ležernom izdanju, a Markl se ubrzo upoznala s kraljicom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.