JET SET

Glumica Nela Lučić iz Bugojna zvijezda u Italiji

A.Hodžić

23.5.2018

Nela Lučić, glumica rođena u Bugojnu, zvijezda je nekoliko TV serija u Rimu, koje se emitiraju na italijanskoj televiziji Rai 1.

U dobi od petnaest godina Nela se preselila u Italiju, gdje je diplomirala na stranim jezicima i književnosti "La Sapienza" Univerziteta u Rimu. Njena strast za glumu i dramu razvijala se studirajući na konzervatoriju "Theatre" (bivši "La Scaletta"), koji su oblikovali njenu strast za postupanje u profesionalnim vještinama.

Njen prvi korak ka ostvarenju snova na velikom ekranu došao je u sporednoj ulozi u filmu Tintoa Brassa, "Monamour 2005". Onda je došao niz od nekoliko filmova kao što su: "Animanera" Raffaele Verzillo, "Nelle Tue Mani" Petra Del Montea i mnogim drugima. Ona se, također, pojavila u nekoliko italijanskih TV serija kao što su "Il Bene e il" (6 nominacija u Monte Carlo Television Festiva 2009.) i drugo izdanje "Butta la Luna".

 

- Moj glumački put je bio itekako trnovit. U jednu ruku, zato što je bilo vrlo teško približiti se glumi, s obzirom na to da se u mojoj široj porodici niko nije bavio umjetnošću, pa je bilo teško dobiti podršku, a s druge strane, činjenica da sam se počela baviti glumom u drugoj zemlji na stranom jeziku, imalo je, također, svoje posljedice. I sada često glumim strankinju u italijanskim TV serijama. Na filmu su pogledi malo širi, nasreću.

I još, staro pravilo: kažu, kada čovjek nešto previše želi, onda mu to konstantno bježi ispod ruku. Danas sam puno svjesnija osoba tj. znam da je gluma na kraju posao i ne želim se poistovjećivati s njom. Govorim ovo, a u isto vrijeme znam da još ne postoji neko drugo zanimanje koje bi mi dalo iste emocije. 

Dakle, put kao put, ide dalje i nema mu kraja - rekla je Nela.

Okušala je šanse i u Holivudu, poznavajući dobar uspjeh nekih glumaca iz bivše Jugoslavije koji su stekli u Sjedinjenim Američkim Državama, glumeći tako u studijima "Susan Batson" u Njujorku te u "Catherine Carlen" studiju u samom Holivudu.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.