JET SET

Kraljica Elizabeta ustupa svoju asistenticu Megan Markl

Nezavisne novine

24.5.2018

Kraljica Elizabeta II (Elizabeth) "pozajmila" je vojvotkinji od Saseksa Megan Markl (Meghan Markle) jednu od svojih najpouzdanijih asistentica Samantu Koen (49), koja bi je trebala narednih šest mjeseci pripremati za kraljevski život.

Zbog toga će se Samanta, porijeklom iz Austrije, a koju nazivaju i "pantera Samanta" zbog njene bezobzirnosti, preseliti iz Bekingemske u Kensingtonsku palaču, piše britanski Dejli mejl.

Koenova je već 17 godina u timu kraljice i pruža joj savjete svakodnevno, zbog čega kraljica smatra da je ona idealan izbor osobe koja će "voditi" Megan i njenog supruga, princa Harija u njihovoj prvoj godini braka.

Koenova je već imala značajnu ulogu u pripremi Markl za baštensku zabavu u čast princa Čarlsa, koja je održana u utorak, a na kojoj se prvi put pojavila kao kraljevsko visočanstvo.

Bivša glumica Megan Markl, a sada vojvotkinja od Saseksa, planira da ostatak godine provede na turneji po zemlji, da se upozna s humanitarnim udruženjima i drugim organizacijama korisnim u zajednici.

Samanta je studirala u Brisbejnu prije nego što se doselila u Britaniju, udala se za stomatologa i imaju troje djece.

Prije dolaska u Bekingemsku palaču 2001. godine radila je u civilnom sektoru i u odnosima s javnošću.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.