SKANDALI

CNN tvrdi: Morgan Friman je zlostavljao osam žena

CNN

24.5.2018

Nakon skandala s producentom Harvijem Vajnstinom (Harvey Weinstein, 66), glumcima Bilom Kozbijem (Bill Cosby, 80) i Kevinom Spejsijem (Kevin Spacey, 58), sada je i Morgan Friman (Freeman, 80) optužen za seksualno zlostavljanje. Osam žena tvrdi da ih je oskarovac zlostavljao, piše CNN.

- Pokušavao mi je podići suknju i pitao me nosim li gaćice - ispričala je asistentica producenta, koja kaže da je vjerovala da je dobila posao iz snova na filmu ''Going In Style'' 2015. godine. 

No, ubrzo se sve pretvorilo u mjesece stalnog seksualnog zlostavljanja. Tvrdi kako je Friman svakodnevno komentirao njenu odjeću i izgled, a često joj je i dirao donji dio leđa, prenosi CNN.

Dodala je kako ga je frustriralo kada joj nije uspio podići suknju te mu je ubrzo njegov kolega Alan Arkin prigovorio da prestane s tim. Ističe kako je glumca to naljutilo i nije znao šta mu odgovoriti. 

Ona nije jedina koja se suočavala s Frimanovim zlostavljanjem. To se dogodilo i ženi koja je bila članica produkcije na filmu ''Now You See Me'' 2012. godine, tvrdi CNN.

- Komentirao je mnogo puta moje i tijelo drugih kolegica. Znale smo, ako je on na setu, da ne smijemo nositi top niti imalo pokazivati svoje grudi. Također, pazile smo da ne nosimo usku odjeću - istaknula je producentica. 

Šesnaest žena je razgovaralo s CNN-om, a njih osam je reklo kako su bile žrtve seksualnog zlostavljanja dok su ostale vidjele takvo ponašanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.