SKANDAL

S osmijehom na licu, Vajnstin pušten uz kauciju: Nisam počinio nijedan seksualni čin bez pristanka žene

Avaz.ba

25.5.2018

Nakon što se jutros predao policiji u Njujorku, bivši holivudski mogul Harvi Vajnstin (Harvey Weinstein) optužen je za silovanja i seksualno zlostavljanje, a optužbe proizlaze iz dva odvojena slučaja.

Deseci glumica i bivših uposlenica njegove kompanije optužile su 66-godišnjaka za silovanje, nasilno ponašanje, seksualno zlostavljanje i uznemiravanje. Međutim, kako piše BBC, Vajnstin je danas poricao da je ikada počinio ijedan seksualni čin bez pristanka žene. On je pušten uz kauciju, noseći uređaj za nadgledanje.


Vajnstin se jutros predao policiji. Kada je stigao u stanicu na Menhetnu, sa sobom je nosio tri knjige. Poslije je stanicu napustio nasmijan s lisicama.

Iz njujorške policijske stanice kazali su da je Vajnstin uhapšen, procesuiran i optužen za silovanje, kriminalni seksualni čin, seksualno zlostavljanje i uznemiravanje dvije žene.

Prema pisanju američkih medija, pretpostavlja se da je prva žena, bivša glumica Lucia Evans koja je kazala da ju je Vajnstin prisilio na oralni seks 2004. godine. Druga žena, navodno, je glumica Paz de la Huerta, koja je Vajnstina optužila za silovanje 2010. godine u Njujorku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.