GLUMICA

Pred njom je bila blistava karijera, ali se odlučila zamonašiti

Avaz.ba
26.05.2018 15:08
A
A
A

Ona je jedna od rijetkih koja je odlučila da slavu i svjetla reflektora zamijeni onim drugim, za mnoge nevidljivim, svjetlom. Napustila je sve i okrenula se duhovnom životu. Prije 13 godina posvetila se Bogu.

Priča Edite Majić je nesvakidašnja.

Hrvatska glumica se 2004. pozdravila sa svakodnevnim životom zvijezde i otišla u manastir. Ta vijest je tada šokirala javnost. Skoro deceniju i po je sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili. Otišla je u svijet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

Jedna je od sestara koja ne izlazi iz manastira, nema grijanje u sobi ni toplu vodu, spava u ćeliji na ležaju od slame, a veći dio godine provodi u postu i molitvi.

Njena majka Jadranka je tek nedavno progovorila o sudbini svoje kćerke i otkrila još šokantniji detalj, da je odlučila otići u pustinju i tamo živjeti. 

- Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći - ispričala je Jadranka.