Pred njom je bila blistava karijera, ali se odlučila zamonašiti

GLUMICA

Pred njom je bila blistava karijera, ali se odlučila zamonašiti

Ona je jedna od rijetkih koja je odlučila da slavu i svjetla reflektora zamijeni onim drugim, za mnoge nevidljivim, svjetlom. Napustila je sve i okrenula se duhovnom životu. Prije 13 godina posvetila se Bogu.

Priča Edite Majić je nesvakidašnja.

Hrvatska glumica se 2004. pozdravila sa svakodnevnim životom zvijezde i otišla u manastir. Ta vijest je tada šokirala javnost. Skoro deceniju i po je sestra u manastiru Svetog Josipa u španskom gradu Avili. Otišla je u svijet bosonogih karmelićanki i svoj život posvetila Bogu.

Jedna je od sestara koja ne izlazi iz manastira, nema grijanje u sobi ni toplu vodu, spava u ćeliji na ležaju od slame, a veći dio godine provodi u postu i molitvi.

Njena majka Jadranka je tek nedavno progovorila o sudbini svoje kćerke i otkrila još šokantniji detalj, da je odlučila otići u pustinju i tamo živjeti. 

- Već dugi niz godina ona je osjećala da je Bog zove na drugačiji i radikalniji način življenja. Od samog početka znala je i koji je to način. Bilo je to pustinjaštvo. Živi izvan manastira na pustom i osamljenom mjestu, nenaseljenom i u samoći - ispričala je Jadranka.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

NA VRH