LISTA ŽELJA S kim bi se poznate bh. ličnosti voljele naći ispred kamere

Maja bira Timberlejka, Burini je Lopez posebna, a Hršum voli prirodnu ljepotu Monike Beluči...

Piše: Nerma AJNADŽIĆ i Edina BAKIĆ

Foto: Miralem: Osim romantike, biram i muziku i ples


Vjerovatno su se mnoge osobe barem jednom u životu zapitale kako bi bilo kad bi se našle na setu s nekim od holivudskih zvijezda, kao što su Ričard Gir (Richard Gere), Anđelina Đoli (Angelina Jolie), Meril Strip (Meryl Streep)... 

Pitali smo poznate bh. ličnosti s kojim bi se od velikih holivudskih imena voljeli naći ispred kamere.

Staromodan tip

Neki od njih priznali su da bi pristali na snimanje ljubavnih scena ukoliko se radi o pravim romantičnim situacijama.

Urednica i voditeljica BHT-a 1 Maja Miralem kao iz topa je rekla da su za nju dva glumačka imena posebna.

- Više sam staromodan tip pa još preferiram ove glumce koje sam gledala kao mala, a to su Ričard Gir i Endi Garsija (Andy Garcia). Uz njihove filmove sam odrastala zahvaljujući mami. Nekih 500 puta sam pregledala Girov film “Oficir i džentlmen”. A kad su ljubavne scene u pitanju, ipak bih morala izabrati nekoga mlađeg, jer me stariji ne privalače, iako su oni dostojanstveni, vrlo lijepi i harizmatični.

To bi bio, možda, Džastin Timberlejk (Justin Timberlake), on je i glumac i pjevač. Ne govorim sad zbog tih ljubavnih scena nego razmišljam kakav bi to film bio, a s njim bi to sigurno bio film pun muzike i plesa. Tu spada i Ešton Kučer (Ashton Kutcher) – govori lijepa voditeljica.

Hitmejker Nazif Gljiva nije mnogo razmišljao prije nego što nam je dao odgovor. Kad su u pitanju muškarci iz svijeta filma s kojim bi se volio naći ispred kamere, to bi bio Robert de Niro.

- On je glumčina. A, od glumica, to bi bila Ketrin Zita-Džons (Catherine Zeta-Jones). Ona je baš moj tip žene. Naravno da bih s njom snimao i ljubavne scene, ali ništa vulgarno, već, onako, poljubac, zagrljaj, romantika... Glumili bismo ljubav – iskreno kaže Gljiva.

Feđa Fetahagić odabrao bi Megan Markl (Meghan Markle).

- Megan je dobra glumica, a ne može se reći da joj nešto fali. Blago princu Hariju – kroz smijeh je kazao Fetahagić.

Glumica Mediha Musliović može se pohvaliti bogatom karijerom, ali i saradnjom s holivudskim velikanima filma. Upravo zbog toga na naše pitanje nije imala odgovor.

- Moje želje i misli satkane su od drugačijeg materijala. Poštujući svoj posao, jednako poštujem i velike i male glumce. Danas je važnije željeti raditi i dobiti priliku zaraditi za komad hljeba, više od bilo čega – ističe Musliović.

Najbitniji stav

Urednik i voditelj Pinka BH Aleksandar Hršum bio je veoma isključiv kad je riječ o tome s kim bi se volio naći ispred kamera. Otvoreno je rekao da je Monika Beluči (Monica Bellucci) glumica po njegovom izboru i za njega predstavlja sinomim za žensku ljepotu.

- To je žena koja ne koristi sve ono što nam moderno vrijeme nudi. U svemu tome najvažnija mi je ta prirodna ljepota, ali i njen stav – kaže Hršum.

Glumac Haris Burina smatra kako za ljubavne scene nije potrebno da je neko slavan i poznat.

- One glumice koje sam baš volio i s kojima sam se mogao zamisliti su preminule. Rado bih izabrao Elizabet Tejlor (Elizabeth Taylor). Ali, od ovih aktuelnijih, birao bih Dženifer Lopez (Jennifer Lopez). Ona mi je nekako drugačija od svih, a i dobro izgleda – bez okolišanja rekao je bh. glumac.

Vilijam Levi je šarmantan

Manekenka Ana Marija Jurišić odabrala je glumca s Kube, koji je veliku popularnost stekao glumeći u meksičkim sapunicama.

- Rado bih snimala s glumcem Vilijamom Levijem (William Levy). Uvijek sam voljela serije u kojima on glumi i oduvijek mi je bio muževan i šarmantan – istaknula je Jurišić.

NA VRH

Podijeli članak na