FILM

Povlači se s malih ekrana: Porša de Rosi odlučila se pozdraviti s glumom!

Avaz.ba

28.5.2018

Američka glumica Porša de Rosi (Portia de Rossi), najpoznatija po ulozi u seriji "Ometeni u razvoju", gostujući u emisiji slavne voditeljice i svoje životne partnerice Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres), otkrila je da je odlučila kazati zbogom glumi.   

Na pitanje Elen zašto se odlučila na ovu odluku, televizijska zvijezda je i sama istakla da ni njoj nije jasno.

- Donijela sam ovu odluku prije otprilike 18 mjeseci. Zvala sam direktora serije "Ometeni u razvoju" Mičela Hervica i rekla sam da ako bude peta sezona, neću je snimati jer odustajem od glume. Činilo se da me je potpuno razumio i da je shvatio. Nakon lijepog razgovora, on me je stavio u petu epizodu. Ne znam kako se ovo desilo, ali ja ne glumim u petoj sezoni - istakla je.


Nakon što će se Porša zvanično pozdraviti s glumom nakon premijere novog serijala 29. maja, ona će se posvetiti kompaniji "General Publik", koja se bavi pronalaskom i objavljivanjem umjetničkih dijela.

De Rosi je glumila u popularnim serijama poput "Ali Mekbil" i "Nip Tuck", prije nego što je čitavu deceniju posvetila snimanju serije "Ometeni u razvoju".

- Zapitala sam se da li postoji nešto čemu se mogu posvetiti što je drukčije i izazovnije? Čini mi se da znam kako bi gluma utjecala na mene narednih 10, 20 godina, zbog čega sam odlučila da odustanem od tog posla i započnem biznis - objasnila je glumica svoju odluku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.