ESTRADA

Veliki povratak Asmira Grabusa: Mnogi će se šokirati kada čuju s kim ću snimiti pjesmu

A. Sa.

28.5.2018

Asmir Grabus je tokom takmičenja u šou „Zvijezda možeš biti ti“ Hayat TV-a postigao zavidan uspjeh.

I tokom tog muzičkog takmičenja mnogi su mu predviđali da će, bez obzira na to kako da se plasira, osigurati sigurno mjesto pod estradnim nebom. I prognoze su se obistinile...

Grabus je, bez previše marketinga, imao epitet jednog od najtraženijih pjevača mlađe populacije. I samo što se vinuo na estradni tron, ovaj simpatični pjevač odlučio je da se povuče iz javnosti.

Vratio se u Holandiju, tamo gdje je i boravio prije nego što se pojavio u navedenom takmičenju.

- Iz nekih privatnih razloga morao sam nakratko da se povučem iz estradnog života. Ali, bez obzira što ništa nisam snimao, niti nastupao, muziku nisam zaboravio. Iz sjene sam, da tako kažem, osmišljavao šta i kako dalje. Mislim da je sada idealna prilika za moj veliki povratak – kaže Grabus, koji nam se javio iz Bugojna, tačnije studija „Hazard“.


U studiju "Hazard" je uvijek radno: Vrijedna ekipa predvođena Mirzom Hadžiahmetovićem

A, tamo s Mirzom Hadžiahmetovićem, inače vlasnikom studija, priprema nove pjesme. Mirza je, kao i ranije kada je Asmirov rad u pitanju, zadužen za produkciju, dok će i nove numere kao autor teksta potpisati Izo Husam.

-„Proklete zore“ je pjesma koju sam snimio 2016. godine, a koja će uz novije koje pripremam, uskoro dobiti i novi aranžman. Radim na toj, ali i još dvije nove pjesme. Pripremam i spot, ali da sada sve ne otkrivam... – govori nam Grabus.

Najavljuje i saradnju s jednim popularnim bh. pjevačem, ali još ne želi otkrivati ko je u pitanju.

- Kada bih vam sada rekao, to nikako ne bi bilo iznenađenje. Ovako, neka sačeka još malo, ali sam siguran da će svi biti pozitivno šokirani kada vide s kim ću sarađivati – smješkajući se priča Asmir Grabus.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.