JET SET

Megan i Herija brine medeni mjesec: Ugrožava im sigurnost

Avaz.ba

28.5.2018

Vojvotkinja i vojvoda od Saseksa Megan Markl (Meghan Markle, 36) i princ Herij (Harry, 33) idu na medeni mjesec u kandsku provinciju Albertu u odmaralište Fairmont Jasper Park Lodge, piše američki TMZ. 

To mjesto se nalazi u nacionalnom parku Jasper i nosi naziv ''kraljevsko odmaralište'', a prostire se na 560 kvadratnih metara.

Još se ne zna kada Megan i Heri planiraju otputovati na medeni mjesec, no TMZ tvrdi kako će se za njihovu sigurnost pobrinuti britanske i kanadske vlasti. 

Odmaralište su posjetioci prozvali i ''kanadskim rajem'', a posjetili su ga brojni pripadnici kraljevskih porodice te slavni glumci. Među njima su pokojni kralj George VI i njegova supruga kraljica Elizabeta, majka Elizabete II.  

Usto je odmaralište poslužilo kao kulisa za film ''River No Return'' iz 1954. u kojem glume Merilin Monro (Marilyn Monroe) i Robert Mičam (Mitchum). 

No, britanski mediji ne spominju Kanadu i tvrde kako su Megan i Heri planirali ići u Namibiju, ali su morali to otkazati jer je javnost saznala detalje i to im ugrožava sigurnost. Ipak, planiraju ići u neku afričku državu.  

- To je dio svijeta u kojem se Heri osjeća da može biti on bez ikakve pompe. Jako voli afrički kontinent - istaknuo je stručnjak za kraljevsku obitelj Omid Skobi (Scobie) u intervjuu magazinu ''Elle''. 

Dodao je da Megan i Heri žele istražiti afričke zemlje i da je siguran kako će to učiniti na medenom mjesecu.

''The Sun'' kaže da novopečeni supružnici planiraju putovanje u Bocvanu i Havaje, a na kraju će malo svratiti i u Irsku. Magazin ''Elle'' ističe kako Megan i Heri imaju dobar razlog zašto kriju detalje svog puta i kako su odabrali novo, tajno mjesto za medeni mjesec.

- Promijenili su lokaciju putovanja već nekoliko puta. Ako prije puta procure informacije o lokaciji, to ugrožava njihovu sigurnost i njihov sigurnosni tim ih mora savjetovati da mijenjaju svoje planove - objasnio je Scobie. 

No britanski mediji ne spominju Kanadu i tvrde kako su Megan i Heri planirali ići u Namibiju, ali su morali to otkazati jer je javnost saznala detalje i to im ugrožava sigurnost. Ipak, planiraju ići u neku afričku državu.

- To je dio svijeta u kojem se Heri osjeća da može biti on bez ikakve pompe. Jako voli afrički kontinent - istaknuo je stručnjak za kraljevsku obitelj Omid Scobie u intervjuu magazinu Elle. Dodao je kako Megan i Heri žele istražiti afričke zemlje i da je siguran kako će to učiniti na medenom mjesecu.

The Sun kaže da novopečeni supružnici planiraju putovanje u Botswanu i Havaje, a na kraju će malo svratiti i u Irsku. Magazin Elle ističe kako Megan i Heri imaju dobar razlog zašto kriju detalje svog puta i kako su odabrali novo, tajno mjesto za medeni mjesec.

- Promijenili su lokaciju putovanja već nekoliko puta. Ako prije puta procure informacije o lokaciji, to ugrožava njihovu sigurnost i njihov sigurnosni tim ih mora savjetovati da mijenjaju svoje planove - objasnio je Skobi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.