JET SET

Jedina jugoslavenska pobjednica na Euroviziji Emilija Kokić progovorila o sramnoj ponudi

Blic.rs

28.5.2018

Godine 1989. godine grupa "Riva" iz Zadra, predvođena pjevačicom Emilijom Kokić, osvojila je prvo mjesto na takmičenju za pjesmu Eurovizije. Te godine takmičenje je održano u Švicarskoj, nakon što je na prethodnom pobijedila čuvena Selin Dion (Celine Dion).

''Riva'' je osvojila 137 bodova s pjesmom "Rock me" i iza sebe ostavila Veliku Britaniju sa sedam bodova manje i Italiju, koju je te godine predstavljala legendarna Ana Oksa (Anna Oxa).

Pjevačica "Rive" Emilija Kokić danas živi mirnim životom, a u intervjuu za hrvatski RTL otkrila je da su je mnoge neprijatne stvari "natjerale" da se povuče iz svijeta šoubiznisa.

- Ja sam najviše ponosna na to što sam ostala normalna osoba. To je bilo veoma teško, sačuvati nekakve moralne vrijednosti i svoja uvjerenja.

Ona je objasnila i koliko je teško podnijeti slavu i publicitet.

- Moguće da se zasićenje dogodilo jer je sve bilo intenzivno. Ni sad nisam neka planina od žene, ali sam tada završila sa 48 kg na Hitnoj sa vitaminskim koktelima jer nisam stigla da jedem. Jednostavno, stvari vas u tom šoubiznisu melju i sad je samo pitanje koliko ste čvrst orah - priznala je pjevačica.

Ona je istakla i da je tokom karijere imala nemoralnu ponudu koja je bila presudna da prestane pjevati.

- Meni je bio ponuđen jedan skandal, ali je to bilo prestrašno i nisam mogla da se pronađem u tome. Trebalo je da se pojavim u novinama s pričom da sam nečija ljubavnica, ali ja to nisam htjela - otkrila je ona RTL-u.

Pobjednica Eurovizije danas drži školu pjevanja za mališane.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.