JET SET

Neobična posjeta: Zbog čega Kim Kardašijan danas dolazi u Bijelu kuću

Blic.rs

30.5.2018

Kim Kardašijan (Kardashian) danas treba upoznati američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump) u Bijeloj kući da bi s njim razgovarala o zatvorskim reformama i pomilovanju prvostepenog narkoprijestupnika.

Rijaliti zvijezda u SAD Kim (37) prvo će sresti s Trampovim zetom Džaredom Kušnerom (Jared Kushner), nakon čega će tražiti pomilovanje od Trampa za Alis Džonson (Alice Marie Johnson, 62), ženu koja služi doživotnu kaznu zatvora bez prava na uvjetnu slobodu. 


Priča o Alisinoj presudi i kažnjavanju zapala je za oko Kardašijan ranije ove godine na Twitteru. Otad vodi kampanju za njeno puštanje na slobodu i uključena je u višemjesečne pregovore s Bijelom kućom.

Kim je došla u kontakt s prvom kćerkom Ivankom Tramp i uspostavila vezu sa Džaredom Kušnerom, prenosi ''Daily Mail''. Njen suprug Kanje Vest (Kanye West), inače podržavalac Donalda Trampa, kao ni drugi članovi porodice Kardašijan neće prisustvovati sastanku.

Kako prenose mediji, Kim će Trampu pokušati objasniti da ljudi mogu praviti nepromišljene greške u životu na koje nisu ponosni.

Želja Kušnera da utječe na zatvorsku reformu potječe od njegovog oca, koji je i sam bio u zatvoru 2005. godine zbog utaje poreza, doprinosa ilegalnoj kampanji i podmićivanja svjedoka, navodi ''Daily Mail''. Često je bio glasni pristalica zakona o prvom koraku, koji je stvoren da ponudi programe obuke i liječenja kao poticaj za zatvorenike. To bi omogućilo da nenasilni zatvorenici izdržavaju posljednje dijelove kazni u polupritvoru ili čak u kućnom pritvoru.

- Ako pokažemo da možemo da učinimo zatvore svrsishodnijima i efektnijima, smanjio bi se i broj ponovno počinjenih djela - rekao je Kušner.

Ali napori Kušnera i Kardašijan mogla bi upropastiti Trampova administracija koja već ima neslavnu historiju s politikom reforme zatvora.



Ipak, Donald Tramp je blagonaklon prema pomilovanjima i upravo je to učinio u četvrtak sa Džekom Džonsonom (Jack Johnson), legendarnim afričko-američkim bokserom koji je osuđen za kršenje zakona 2013. godine. Zakon je zabranio prijevoz žena preko državnih granica u svrhu prostitucije, koji se uglavnom koristio da bi se zabranili međurasni odnosi. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.