SUDBINE

Boris Beker potvrdio da se razvodi od supruge Lili: Nakon bogatstva nestalo je i ljubavi

E. SKENDEROVIĆ

31.5.2018

Vijest da se nakon devet godina braka razvodi Boris Beker (Becker, 50) obišla je svijet. Osvajač čak tri Vimbldona i njegova devet godina mlađa supruga Lili (Lilly), bivši holandski model, snimljeni su u različitim zemljama, on u Parizu na Rolan Garosu, a ona u šopingu u Londonu. Bliski prijatelji Borisa i Lili tvrde da bivši par više ne nosi ni vjenčano prstenje. 

U zajedničkom saopćenju bračni par Beker objavio je odluku da se prijateljski razvode i da se žele posvetiti osmogodišnjem sinu Amadeusu.

Problemi u braku

- Ovo nije bila laka odluka - rekao je Bekerov advokat Kristijan Oliver Moser.

Prijatelji bliski paru tvrde da su problemi u njihovom braku počeli tokom prošle godine, neposredno prije nego što je Beker proglasio lični bankrot, kada je Lili sve češće počela provoditi vrijeme u rodnoj Holandiji, a utjehu je pronašla u alkoholu, o čemu je i javno progovorila.

- Bila je to teška godina, zapustila sam se potpuno, previše sam pila, pušila, izlazila i nije me bilo briga. Mislila sam da je moj život užasan i da ću umrijeti. Pila sam votku, pušila kutiju dnevno, a Boris je prolazio kroz pakao i nije me ni primjećivao. Razdvojili smo se – kazala je svojevremeno Lili.

U istom intervjuu otkrila je da je s Borisom išla na terapije i da su pomogle te da vjeruje da će sve biti uredu s njima. No, ljubav između Borisa i Lili ipak se nije mogla spasiti.

Njih dvoje vjenčali su se 2009. u švicarskom skijalištu Sent Moric.

Prije nego što je upoznao Lili, Beker je bio u braku s Barbarom Feltus, s kojom ima sinove Nou i Eliasa. Afera s manekenkom Angelom Ermakovom koštala je Bekera braka s Barbarom.

Devet mjeseci poslije flerta za jednu noć Ermakova je Bekeru poslala faks u kojem je pisalo da je upravo postao otac djevojčice Ane (Anna). Barbara je uzela sinove i otišla u Majami, gdje je podnijela zahtjev za razvod braka. Beker joj je morao isplatiti gotovo 15 miliona i predati luksuzni stan na Floridi. Osim toga, morao je platiti i Barbarinog advokata.

Brojne veze

Kćerku Anu na početku nije priznavao, ali DNK test pokazao je da on ipak jeste njen otac. Jedan od najdominantnijih tenisera s kraja osamdesetih osvojio je Vimbldon kao 17-godišnjak, najmlađi koji je osvojio jedan od najprestižnijih gren slem turnira. Proporcionalno rastu slave raslo i zanimanje žena za Bekera. Žene je mijenjao kao loptice, a nakon Barbare i prije Lili imao je brojne ljubavne veze uglavnom sa ženama tamne puti.

Milionske zarade

Beker je prošle godine morao proglasiti bankrot. Advokati tenisera pokušali su na sudu dobiti još jednu šansu da njihov klijent plati dug koji stoji već dugo, ali nisu uspjeli.

Procjenjuje se da je Beker tokom sjajne sportske karijere od turnirskih nagrada i sponzorskih ugovora zaradio oko 57 miliona eura.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.