JET SET

Holivudska glumica Džesika Alba otkrila svoju "užasnu" naviku u odgajanju djece

B92

31.5.2018

Kao majka troje djece, glumica Džesika Alba (Jessica Alba) zna šta su najvažnija pravila roditeljstva, ali i njoj se ponekad desi da napravi određeni propust.

Alba je prvi put u razgovoru za magazin ''Instyle'' otvoreno govorila o poslovnim planovima u svojoj kompaniji ''Honest beauty'', ali i o odgajanju djece, petomjesečnog sina Hejsa (Hayes) i kćerkama Hejven (Heaven) i Honor, koje imaju šest i deset godina.

- Uvijek postoje ljudi koji vas osuđuju, a moji ciljevi nisu mali. Želim da živim punim plućima, da zadržim znatiželjni duh i da uvijek pravim izazove - ističe 37-godišnja glumica.

Kada je riječ o djeci, Džesiki je veoma važno da ih dobro odgoji i pripremi za život, a ujedno da i ona radi na sebi.

- Želim da me moja djeca guraju izvan moje zone komfora. A ponekad to znači da pravim greške i prihvatam ih, što je naročito teško raditi ispred svoje djece - kazala je.

Zvijezda filma "Grad grijeha" priznaje da sve vrijeme pravi greške koje gledaju njeni mališani, uključujući jednu roditeljsku tehniku koju ni sama ne podržava.

- Imam užasnu naviku. Kada god djeca ne mogu naći nešto, ona me pitaju: ''Mama, gdje je moj…. ranac, četkica za zube, bilo šta?'' I ja samo kažem: ''Podigni svoje du*e.'' Mislim da je to loše roditeljstvo.

Glumica je u nastavku otkrila da pokušava naći balans između posla i porodice, a posebno joj je važno da se posveti sinu Hejsu, koji ima samo pet mjeseci. Smanjila je broj obaveza i uvela novu tradiciju u kuću, a riječ je o "porodičnom petku", kada se svi članovi okupljaju u kući.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.