SKANDAL

Kenja Vest šokirao fanove: Pokazao nikad viđenu fotografiju Vitni Hjuston i navukao bijes porodice

Avaz.ba

1.6.2018

Reper Kenja Vest (Kanye West) prošle je sedmice kupio fotografiju pokojne pjevačice Vitni Hjuston (Whitney Huston) na kojoj se vidi nered u njenoj kupaonici prepunoj razbacanih tableta. Za haotičan prizor iz narkomanske prošlosti neprežaljene pjevačice ekscentrični je suprug starlete Kim Kardashian iskeširao oko 140 hiljada KM, a sve za promociju novog albuma repera Pusha T-ja. Sporna će fotografija “krasiti” naslovnicu CD-a, čime se dotični već pohvalio na Instagramu. 

Posve izrevoltiran reperovim potezom, oglasio se bivši suprug preminule zvijezde Bobi Braun (Bobby Brown). 

- Zaista je odvratno što je Vest uopće išao kupovati takvu fotografiju, a još je gore što ju misli upotrijebiti za promociju novog Pusha T-jeva reperskog albuma ‘Daytona’. Zašto bi iko to stavio na naslovnicu albuma? To nije samo neukusno, već i ludo. Kanje je pretjerao s takvim potezom, neko bi ga trebao ispljuskati, a ja sam prava osoba za to - izjavio je Broun za američki ''Rolling Stone''.

Scena je navodno snimljena 2006. u Vitnijinoj vili u Atlanti. Vest, koji je koproducent albuma, kaže da će to biti prekretnica u američkoj rep glazbi. 


Nad reperovim potezom se zgraža i američki producent i pjevač Dejmon Eliot (Damon Elliott), inače Vitnijin rođak, koji “ne shvata takav publicitet”.

- Znao sam da je za reklamu Vest spreman daleko otići, ali mi nije palo na pamet da bi pao baš ovako nisko. To nisu bezazlene stvari, moja porodica je još slomljena, a ovo ih dodatno uznemirava - kazao je Eliot, kojem je navodno pozlilo kad mu je kći pokazala naslovnicu albuma '‘Daytona’'.

- Doslovno mi je zlo od toga. Kad neko tako tragično umre, tuguješ za njim a zatim još dugo vremena pokušavaš doći sebi i nastaviti sa životom, ali to je na ovaj način nemoguće. Ja želim pamtiti dobra vremena s njom, a ta fotografija ne pokazuje ništa dobro - dodao je Eliot.

Reper Push T navodno je rekao reperu da želi promijeniti naslovnicu, no ovaj za to nije htio ni čuti.

- Ja to plaćam i to je gotova stvar. To je ono što svijet treba vidjeti - rekao je Vest o skandaloznoj fotografiji Vitni neuredne kupaonice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.