SLAVNA TENISERKA

Serena o majčinstvu: Postala sam depresivna poslije porođaja, a željela sam biti savršena

AFP

B92

3.6.2018

Iako je na terenu neprikosnoveni borac, privatno, posebno otkad je postala majka, teniserka Serena Vilijams (Williams) često nailazi na prepreke, poteškoće... Kaže za "Yahoo Shine" da bi porodiljsko trebalo da se zove "produžena trudnoća", a otkrila je i kako se ona borila s postporođajnom depresijom.

- Moja beba je plakala, a ja sam zagubila njenu flašicu. Sve što sam imala snage da uradim jeste da počnem da plačem. Nikada ranije nisam bila tako ranjiva - priznala je Serena za "Harper’s Bazaar".

Njena devetomjesečna kćerka Aleks Olimpija (Alexis Olympia) nije je spriječila u povratku na teren, ali je njen život izenađujuće promijenila. Toliko da ova snažna 36-godišnjakinja nekada umije snažno zajecati na ramenu svog supruga.

- Period kada beba dođe na svijet je, također, veoma delikatan i mislim da ga ne treba odvajati na neki način od trudnoće. Potrebno je mnogo strpljenja, razumijevanja da stvari dođu na svoje mjesto. Posebno za majke koje su dobile prvo dijete - iskrena je sportistkinja i dodaje da prvih šest sedmica roditeljstva nije imala snage ustati iz kreveta.

Inače, Serena je imala sasvim normalnu trudnoću, da bi se pred kraj našla u vrlo nezgodnoj situaciji. Porodila se carskim rezom, koji je urađen po hitnom postupku zbog komplikacija koje su bile opasne po život.

- Ništa od ovoga nisam planirala, barem ne dok sam na vrhu. Ali onda je naišao Aleksis (Alexis) i promijenio je sve. Sada mi zbog kćerke sve što sam postigla mnogo više znači. Ipak, ne prestajem da se bojim da se na teren neću vratiti kao najbolja i jaka kao što sam bila - kaže Serena.

Ističe da ne može da se izbori sa strepnjom da ujedno neće biti i najbolja mama i najbolja teniserka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.