Nakon što joj je zabranjen ulazak u Srbiju, oglasio se Sorajin advokat

Alo.rs
03.06.2018 21:55

Soraja Vučelić vraćena je prije nekoliko dana sa granice Srbije pošto se njeno ime našlo u registru u kojem su imena sigurnosno interesantnih osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju.

Izvor dnevnog lista „Alo!“ otkrio je da je starleta pokušala da uđe Srbiju iz Crne Gore, kao i da je bila šokirana kada joj je saopšteno da ne postoji način da dođe u Beograd, gdje inače uglavnom boravi. Soraja je tada kontaktirala sa svojim advokatom i poručila mu da što prije nađe način da je vrati u zemlju.

Advokat Borivoje Borović, koji je zastupa, kaže za "Alo!" da Soraja nema nijednu krivičnu prijavu i da niko nema prava da joj zabrani ulazak u Srbiju.

- Čuo sam se sa njom jučer i poslao sam dopis MUP-u Srbije da vidim razlog zabrane ulaska u zemlju. Protiv nje se ne vodi nijedan krivični postupak i policija ne može diskrecionim pravom da krši slobodu kretanja, pravo na rad i uopšte ljudske slobode i prava - kaže za „Alo!“ Borović i dodaje:

- Soraja me zvala iz Crne Gore, čuli smo se i ukoliko u ponedjeljak ne dobijem odgovor, ona će se obratiti javnosti povodom toga - kaže Borivoje za "Alo!"

NA VRH