KRALJEVSKA SNAHA

Megan Markl je živjela u besparici i išla po audicijama

24sata.hr

4.6.2018

Glumačku karijeru Megan Markl (Meghan Markle, 36) započela je 2002., nakon čega je na novu ulogu čekala dvije godine. Bila je bez novca i išla na audicije. Sve dok princ Heri (Harry, 33) nije kleknuo pred Megan, aktivistički angažirana glumica nije morala razmišljati o budućnosti karijere. Kako tvrde prijatelji para, Markl i princ Heri na početku su romanse prilagođavali svoje susrete rasporedu njenih snimanja na setu pa tek onda prinčevim obavezama prema dvoru.

Ali, kada je nekadašnji hvarski partijaner izvadio pred glumicu prsten od milion kuna (oko 260.000 KM) nasred kuhinje dok su pekli pile, brzo je donijela odluku. Megan je prekinula glumačku karijeru koju je započela 2002. u popularnoj seriji ''General Hosiptal''. Princezin glumački debi emitiran je 14. novembra, kada se na malim ekranima pojavila kao pacijentica Džil (Jill), a nakon te uloge, na iduću je čekala dvije godine. Mjesecima je bezuspješno obilazila audicije i živjela u besparici.

- U jednom trenutku nisam mogla otključati bravu auta. Nisam mogla priuštiti popravak pa sam očajnički tražila bilo kakav glumački angažman. Pet mjeseci parkirala bih gdje me niko nije mogao vidjeti jer sam morala u auto ulaziti te iz njega izlaziti kroz prtljažnik – pričala je Megan.

U četvrtoj godini karijere prvi je put imala priliku glumiti u televizijskom filmu, nakon čega se okušala u napetoj epizodi CSI NY-a. Kao Veronika Perez (Veronica), pravdala se detektivima:

- Provela sam noć sa žrtvom zločina, no nisam ga ubila - rekla je Megan u ulozi.

Zatim je 2008. prihvatila ulogu u rimejku kultne teen serije 90210, koji je prošao bez nekog velikog interesa gledalaca. U akcijskom propalom projektu ''Knight Rider'' iz 2009. Markl je prvi put pokazala svoje atribute skinuvši se za ulogu Eni Ortiz (Annie).

Iduće je godine ''dobacila'' do inspektorice u seriji ''CSI Miami''. Zaredala je još desetak televizijskih i filmskih uloga, dok nije 2011. došla ona prava - serija ''Suits'' i uloga pripravnice Rejčl Zen (Rachel Zane) u njujorškom odvjetničkom uredu.


Njegov vježbenik Majk Ros (Mike Ross), kojeg igra Patrik J. Adams (Patrick), osvaja srce ambiciozne studentice prava, pa se Markl u više navrata našla u strastvenoj akciji s njim. Zbog snimanja serije preselila se u Toronto. To se pokazalo presudnim za njen brak s producentom Trevorom Engelsonom (41). Razveli su se nedugo nakon početka snimanja, odluku su donijeli iznenada, a glumica je bivšem mužu dijamantni vjenčani prsten poslala poštom. Osim navedenih uloga, koje su osim one u seriji ''Suits'' redom manje, Megan je glumila i u seriji ''Fringe'', jednoj epizodi serije ''Liga'' i u filmu ''Kako se riješiti šefa'', gdje se doslovno pokazuje na nekoliko sekundi.

Prema nekim je procjenama za 108 epizoda dobila 5,4 miliona dolara, dok se bogatstvo samo bake njenog supruga procjenjuje na vrtoglavih 530 miliona dolara. Meganin otac Tomas Markl već ju je kao djevojčicu vodio po setovima serija na kojima je bio angažiran poput ''Bračnih voda’', ‘'Santa Barbare’', ‘'General Hospital’' te '‘Facts of Life'’. Otada pa do 36. godine, ostvarila je solidnu glumačku karijeru od koje je odustala zbog uloge koju će igrati do kraja života – vojvotkinje, prve žene u povijesti koja nosi tu titulu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.